Bus pagerbti kūrėjai, originaliausiai atskleidę moters portretą

Balandžio 29 d., 19 val. Vilniaus rotušės Didžiojoje salėje vyks renginys, kuriame bus pagerbti 2013–ųjų metų kūrėjai menininkai – muzikai, dailininkai, aktoriai, šokėjai, savo kūryboje ir veikloje originaliausiai atskleidę "Moters portretą".

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 24, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:13 PM

Komisija „Moters portreto“ apdovanojimams atrinko nominantus keturiose srityse: muzika (pianistė Mūza Rubackytė, kompozitorė Lina Lapelytė, dainininkė Asta Krikščiūnaitė), teatras (aktorės Viktorija Kuodytė ir Nelė Savičenko), dailė (dailininkai Laisvydė Šalčiūtė, Karina Lukauskaitė, Aleksandras Vozbinas, menininkė Jūratė Kazakevičiūtė), šokis (choreografė Aira Naginevičiūtė, šokėja Goda Laurinavičiūtė).

Vakarą ves muzikologas Viktoras Gerulaitis. Pagrindinį prizą „Moters portreto“ laimėtojui įsteigė žinoma menininkė, grafikė Jūratė Rekevičiūtė.

Iškilmingo renginio ašis – konceptuali muzikinė poetinė programa "Moters portetas", kurioje dalyvaus Joana Gedmintaitė (sopranas), Eglė Kasteckaitė (fortepijonas), Vilniaus chorinio dainavimo mokyklos „Liepaitės“ merginų choras (vad. ir dirigentė Jolita Vaitkevičienė), aktorė Nelė Savičenko, interaktyvių video projekcijų kūrėjas, dailininkas – Arturas Bukauskas.

Moteris – mylinti ir mylima, neaprėpiama ir nepasiekiama,  laisva ir suvaržyta, šokiruojanti  ir  jauki, emocionali ir šalta, trapi ir stipri, viliojanti ir atstumianti, laiminga ir  tikinti, spinduliuojanti ir nusivylusi, kurianti ir tyli...  Tokios moters portretas atisiskleis šiame projekte ir koncerte, kuriame skambės moterų kompozitorių ir moters tematika sukurti kūriniai nuo XIX a. iki XXI a.

Muzikos grožį atskleis poezija ir video instaliacijos. Renginyje dalyvaus moterys menininkės, kurių kiekviena iš jų turi neaprėpiamą gyvenimo ir kūrybos patirtį, daugiau ar mažiau žinomos, tačiau vienodai aistringai atsidavusios savo profesijai ir gyvenimo pojūčiams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.