Vertėjų sąjunga pradžiugino premijomis vertėjus ir redaktorius

Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga balandžio 29-ąją Vilniaus paveikslų galerijoje įteikė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 10:55 AM

J.Gulbinovič baigė Lietuvių filologijos su užsienio kalba (kroatų) studijų programą Vilniaus universitete, studijavo ir Zagrebo universitete Kroatijoje. Didžiojoje Britanijoje dirbo laisvai samdoma vertėja ir organizavo kultūrinius renginius. Dabar laureatė dirba Palestinos kultūros ministerijoje ir studijuoja arabų kalbą.

Literatūros vertėjų sąjungos ekspertai už sėkmingą vertimo debiutą įvertino ir pagyrė dar dvi jaunąsias vertėjas - Indrę Telksnytę ir Laurą Vilkaitę.

D. Urbo premija įsteigta 2008-aisiais metais ir yra skiriama grožinės ir humanitarinės literatūros vertėjui už debiutą: per pastaruosius trejus metus publikuotą profesionalų, menišką pirmą arba antrą vertimą į lietuvių kalbą. Ši premija teikiama balandžio pabaigoje, minint žymaus vertėjo, redaktoriaus ir kalbininko D. Urbo gimimo metines.

Vertėjų sąjunga yra įsteigusi dar du apdovanojimus. „Auksinės lupos“ premija, skiriama literatūros redaktoriams, buvo įteikta leidyklos „Baltos lankos“ redaktorei Dianai Bučiūtei už kruopštumą, atsakingumą, puikų lietuvių kalbos subtilybių išmanymą ir norą bei gebėjimą patarti kolegoms.

Laureatei įteiktas diplomas ir skulptūrėlė (skulptorius Viktoras Tunkevičius), pavadinta „Auksine lupa“, simbolizuojanti kruopštų redaktoriaus darbą.

Literatūros vertėjų sąjungos bičiulių premija šiemet skirta dr. Jurgitai Katkuvienei už reikšmingą indėlį į Metų verstinės knygos projektą ir nuolatinį dėmesį gerai verstinei literatūrai.

Bičiulių premija skiriama asmeniui arba organizacijai, per pastaruosius metus ypač nusipelniusiems meniniam vertimui ir vertėjo profesijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.