„Akacijų alėja“ atskleidė ilgai lauktą dalyvių sąrašą

Liepos 12 d. Kulautuvoje vyksiantis bardų festivalis „Akacijų alėja“ iki šiol intrigavo tik užuominomis kalbėdamas apie savo dalyvius. Iki festivalio likus trims savaitėms, renginio organizatoriai verčia kortas ir atskleidžia, kas džiugins ištikimųjų dainuojamosios poezijos klausytojų ausis ir širdis.

Bardų festivalis „Akacijų alėja“ Kulautuvoje rengiamas keturioliktą kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Bardų festivalis „Akacijų alėja“ Kulautuvoje rengiamas keturioliktą kartą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 23, 2014, 3:01 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 2:12 PM

Keturioliktajame bardų festivalyje – daug „Akacijų alėjos“ debiutantų. Tai – grupės „Antis“ lyderis, dainininkas, dainų autorius, pirmasis nepriklausomos Lietuvos LTV generalinis direktorius, Sąjūdžio pirmeivis, visuomenės balsas Algirdas Kaušpėdas. Taip, jis bus be „Anties“, be gitaros, be pianino, bet su tokiu instrumentu, kuris nustebins; gupės „Bix“ lyderis, muzikantas, dainų autorius, suradęs laiko tarp didžiųjų projektų TV prodiuseris Samas (Saulius Urbonavičius); dainų autorė ir atlikėja, TV šou nugalėtoja Bjelle (Raminta Naujanytė); profesionalių aktorių-mimų duetas „Neteisėtai padaryti“; Ainis Storpirštis – aktorius, dainų autorius ir atlikėjas; ilgametę scenos patirtį turintis styginių kvintetas, grojantis ir klasiką, ir savaip transkribuojantis muziką – nuo roko, džiazo iki dainuojamosios poezijos – „Intermezzo“.

Festivalio debiutantu galima vadinti ir pirmąjį kitokio modelio profesionalų teatrą vaikams ir suaugusiesiems, sužavėjusį tėvus ir senelius, talentingų kūrėjų artelę Keistuolių teatrą. Tiesa, du jo lyderiai „Akacijose“ jau dalyvavo kaip solistai vienišiai.

Su festivalio debiutantais į sceną lips ir nuolatiniai dalyviai. Tai Virgis Stakėnas – dainų autorius ir atlikėjas, prodiuseris, vienas Lietuvos dainuojamosios poezijos pionierių, vienas „Akacijų alėjos“ signatarų. Po septynerių metų į festivalį iš Airijos grįš gupės „Airija“ lyderis, dainų autorius ir atlikėjas Nojus (Darius Mileris).

Keturioliktajame bardų festivalyje pasirodys ir etnokultūrologas, dainų autorius ir atlikėjas, aukštaitiškos tarmės puoselėtojas, vienas „Akacijų alėjos“ signatarų Algirdas Svidinskas. Šis dažnas festivalio dalyvis „Mažojoje akacijoje“ (įžangos koncerte, kuris prasidės 17 val.) pristatys savo auklėtinius, publikos ausims ir akims patikės jų balsus ir žvilgsnius. Šalia šių jaunųjų talentų stos ir Vytauto Kernagio konkurso ir respublikinio moksleivių dainuojamosios poezijos konkursų laureatas Matas Stonus. Į festivalį jis atvyks iš Rietavo.

„Nesu grojęs tokiai auditorijai, todėl labai džiaugiuosi. Man muzika – viskas. Ja gyvenu, – sako septyniolikmetis muzikantas, gebantis groti gitara, lūpine armonikėle ir pianinu, kuriantis ne tik muziką, bet ir dainų žodžius. – Į savo kūrybą sudedu viską. Maišau regį, bliuzą, fanką, džiazą. Grodamas išsilieju. Kodėl būtent aš patekau į „Akacijų alėją“? Turbūt dėl savitumo. Kaip sakė V.Kernagis, konkursuose būna 20 orlovų, 10 razauskų. O patraukia tie, kurie išsiskiria.“

Keturioliktojo bardų festivalio dalyvių kortos jau atskleistos. Tik ne visos ir ne iki pabaigos. Į renginį atvyks ir svečias iš užsienio. Tai žmogus, su kurio dainomis užaugo dabartinio jaunimo seneliai, jį žino tėveliai, atranda anūkai. Jo dainas dainuoja, dainų tekstus cituoja versdami gyvosiomis sentencijomis. Architektas, suprojektavęs kreivos socialistinės epochos tvirtus roko muzikos rūmus. Legenda. Bet apie jį rengėjai ketina žada papasakoti atskirai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.