Druskininkuose prasideda R. Tumino globojamas teatro festivalis

Druskininkuose penktadienį prasideda režisieriaus Rimo Tumino globojamas teatro festivalis „Vasara 2014“, liepos 11-rugpjūčio 9 dienomis pasiūlysiantis spalvingą repertuarą – spektaklių, kūrybinių ir kultūros vakarų. Pagrindinė festivalio mintis – nėra sienų ir valstybių. Visigyvename viename pasaulyje, kuris yra teatras.

Režisieriaus R.Tumino globojamas teatro festivalis Druskininkuose surengtas antrą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Režisieriaus R.Tumino globojamas teatro festivalis Druskininkuose surengtas antrą kartą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 11, 2014, 11:23 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 1:44 AM

Penktadienį naujoje amfiteatro formos aikštėje prie Druskonio ežero festivalio pradžią skelbs kultūros ministras Šarūnas Birutis, festivalio prezidentui R.Tuminui bus įteikiama „Druskinės“ kėdė, skambės aktorių atliekamos dainos.

„Vasara 2014“ yra konkursinis festivalis, kurio publika kartu su komisija vertins darbus ir rinks įspūdingiausio pasirodymo teatro kolektyvą, originaliausią režisierių(-ę), geriausią teatro aktorių(-ę) ir kitus apdovanojimų nusipelniusius atlikėjus.

Per festivalį Druskininkus aplankys aktoriai ir režisieriai iš Ukrainos, Austrijos, Rusijos, Baltarusijos, Lenkijos, Izraelio ir įvairių Lietuvos teatrų. Bus rengiamos ir meistriškumo pamokos pradedantiesiems aktoriams.

Festivalio akcentas – kaimyninių šalių teatrų trupių bei režisierių pristatymas. Kurorte viešės Jevgenijaus Vachtangovo valstybinio akademinio dramos teatro aktoriai, kurie parodys režisieriaus Michailo Cytriniako režisuotą spektaklį „Langusto klyksmas“. Beveik šimtmetį skaičiuojantis ir šiuo metu režisieriaus R.Tumino vadovaujamas J.Vachtangovo teatras Rusijos žiniasklaidoje vadinamas ryškiausiu kūrybinio renesanso pavyzdžiu.

Druskininkus taip pat aplankys trupė iš Lenkijos „Teatr Ludowy“, rusų kolektyvai „U mosta“ ir „Svoj teatr“, svečiai iš Izraelio „Zero“. Lietuvos teatrui festivalyje atstovaus Klaipėdos jaunimo teatras (spektakliai „Kopėčios“ ir „Batų istorijos“), Valstybinis Vilniaus mažasis teatras („Brangusis atrakcionų parko dėde“ bei „Dėdės ir dėdienės“).

Dauguma festivalio spektaklių bus rodomi „Eglės“ ir „SPA Vilnius Druskininkai“ salėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.