R. Tuminas: „Menininkai iš Ukrainos atvyko dalytis skausmu“

Druskininkuose kulminaciją pasiekė tarptautinis Rimo Tumino teatro festivalis. Šeštadienį jis sulauks svečių iš Austrijos ir Ukrainos. Jie pristatys tarptautinį kultūros projektą „Smėlis iš urnų“, kuris  suvienijo Nepriklausomą teatro laboratoriją iš Ukrainos ir „East  center“ iš Austrijos.

Kultūros projektas „Smėlis iš urnų“ suvienijo menininkus iš Ukrainos ir Austrijos.
Kultūros projektas „Smėlis iš urnų“ suvienijo menininkus iš Ukrainos ir Austrijos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 25, 2014, 5:59 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 5:42 PM

„Menininkai iš Ukrainos atvyko dalytis skausmu ir pasakoti apie  pasipriešinimą grėsmėms, kurios aktualios šiandien“, – sako festivalio prezidentas R.Tuminas ir kviečia žiūrovus išreikšti solidarumą su Ukraina.

Spektaklyje bus trumpų tekstinių intarpų ukrainiečių, vokiečių ir rusų kalbomis ir daug plastinės,  choreografinės kalbos.

„Smėlis iš urnų“ – tarptautinių festivalių „Meridian Czernowitz“, „Etnodiasfera“ dalyvis bei tarptautinio festivalio „Teatras prasideda“ nugalėtojas. Spektaklis sukurtas pasaulinės literatūros klasiko Paulo  Celano poezijos motyvais.

P.Celanas – žydų kilmės austrų  poetas, rašęs vokiečių kalba. Jo kūryboje jaučiamas amžiaus tragizmas, maišto troškimas, žmonių protestas.

„Šis teatras – jaunų kūrėjų kolektyvas. Tai – unikali galimybė pajusti šiandienos Ukrainos aktualijas, pabandyti suvokti,  kuo gyvena ši šalis, tiesiogiai pabendrauti su  Ukrainos menininkais“, – sako režisierė Gabrielė Tuminaitė, kuri vertina festivalio „Vasara 2014“ spektaklius.

Kitą savaitę į Druskininkus atvyks Permės teatras „U mosta“, kuris yra net trijų  „Auksinių kaukių“ nominantas ir laureatas, užsienio festivaliuose pelnęs net 30 pagrindinių apdovanojimų. Trupė gali  pelnytai didžiuotis tuo, kad dalyvavo net 127 tarptautiniuose  festivaliuose. O „Forbes“ žurnalas šį teatrą įtraukė į geriausių  Rusijos teatrų dešimtuką.

Druskininkuose jie parodys spektaklį „Luošys  iš Inišmano“, kuris meno vadovui Sergejui Fedotovui pelnė pasaulinį pripažinimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.