Festivalio „nowJapan“ viešnia persikūnys į žiurkėną

Festivalis „nowJapan 2014“ šį savaitgalį Nacionalinėje dailės galerijoje pristato naują programą „Neregėta Japonija“. Ji kviečia vilniečius ir miesto svečius išgirsti, pamatyti ir padiskutuoti apie šiuolaikinę Japonijos kultūrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 20, 2014, 12:48 PM, atnaujinta Jan 30, 2018, 6:52 AM

„Festivalis „nowJapan“ rengiamas jau šeštus metus, tad tradicinė bei populiarioji Japonijos kultūra jau neblogai pažįstama Lietuvos žiūrovui. Vis dėlto apie šiuolaikinę Japonijos kultūrą mūsų šalyje kalbama nedaug, todėl šiemet antrasis festivalio savaitgalį skiriamas jai.

Pirmą kartą pristatomoje festivalio programoje „Neregėta Japonija“ su žiūrovais susitiko garsiojo diplomato Chiune Sugiharos sūnus Nobuki Sugihara. Istorinio vizito į Lietuvą proga jam įteiktas Lietuvos žydų bendruomenės apdovanojimas už tėvo nuopelnus Antrojo pasaulinio karo metais gelbėjant žydus. Šeštadienį N.Sugihara dalijosi su festivalio publika atsiminimais apie tėvą, pasakojo savo šeimos istoriją.

„Neregėtos Japonijos“ programa kviečia festivalio lankytojus taip pat padiskutuoti su meno, kultūros, politikos bei verslo atstovais. Renginyje pranešimus skaitys Japonijos ambasadorė Lietuvoje Kazuko Shiraishi, Lietuvos Nacionalinio dramos teatro aktorė ir režisierė Birutė Mar, Įspūdžiais dalinsis Lietuvoje koncertinį turą surengusi japonų atlikėja YeYe. Verslininkas Rimantas Vaitkus apžvelgs verslo subtilybes Japonijoje.

Be įdomių pranešimų, festivalio lankytojų laukia išskirtinis menininkės Sako Kojima pasirodymas „Priežastis, kodėl tapau žiurkėnu“. Japonijoje žinoma menininkė, visuomenės socialinių įpročių kritikė persikūnys į žiurkėną ir visam savaitgaliui užsidarys į narvą. Šio savo manifesto prasmę menininkė festivalio lankytojams žada atskleisti sekmadienį 18 val.

Nacionalinėje dailės galerijoje visą savaitgalį veiks prancūzų fotografo Alexandre Bonnefoy fotografijos paroda „Neko Land – katės apleistų Japonijos rajonų fone“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.