„Džiaugsmo gatvės“ veidai iš Brazilijos atgyja parodoje

Lietuvos nacionalinės UNESCO

V.Samulionytės fotografija.
V.Samulionytės fotografija.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 1, 2014, 1:54 PM, atnaujinta Jan 29, 2018, 12:40 AM

Fotografijos darbų seriją sudaro triptikai, susidedantys iš kiekvieną dieną sutiktų žmonių portretų „Džiaugsmo gatvėje“ („Rua da Alegria“), kurioje buvo įsikūrusi rezidencija, taip pat iš Naujosios Zelandijos kilusios poetės S.M.Wilson eilių. Poezijos ir fotografijos koliažas, pradėtas Itaparikoje, prie Salvadoro krantų, vainikuojamas parodoje kaip ilgų diskusijų ir įdomių pokalbių rezultatas.

V.Samulionytė po studijų Prahos kino ir televizijos akademijoje dirbo fotografe Saudo Arabijoje, šiuo metu kuria ir gyvena Vilniuje. Menininkė yra surengusi parodų Danijoje, Čekijoje, Slovakijoje, JAV ir kitose šalyse.

S.M.Wilson 2014-aisiais parašė savo pirmąją knygą „Pen Pal“, pasakojančią apie mergaitę, rašančią laiškus paslaptingam draugui, kuris niekada į juos neatsako. Jos kūryba taip pat publikuota įvairiuose elektroniniuose ir spausdintiniuose žurnaluose. Rašytoją domina ryšiai tarp žmonių, tarp pasaulio ir jo gyventojų, tarp gyvųjų ir tų, kurie jau iškeliavo, tarp lingvistinės raiškos ir nepasiekiamų dvasinių tiesų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.