Puodžiaus pastangomis atsirado populiarus tarptautinis judėjimas

Kauno galerijoje „Aukso pjūvis“ atidaryta tarptautinė menininkų darbų paroda "FIARTE".

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 9, 2014, 10:58 AM, atnaujinta Jan 28, 2018, 1:14 AM

Parodos kuratorės Inos Mindiuz teigimu, FIARTE yra meninis ir kultūrinis judėjimas, jungiantis daugiau nei penkis tūkstančius menininkų iš viso pasaulio. Šis judėjimas atsirado puodžiaus ir skulptoriaus, didelių projektų organizatoriaus Jamalaso Dino pastangomis, iš noro skleisti meną bei kultūrą visuose visuomenės sluoksniuose, skiepyti kultūrą be filtrų ar eiliškumo.

„D.Dino ir dailininkės bei bendradarbės Virtudes Barros pastangomis, šiandien FIARTE yra tarptautinis meno ir kultūros sektorius. Ši organizacija ketina ne tik perimti ir plėtoti įvairių pasaulio šalių kultūrą, bet ir atverti kelius kultūros bei meno projekcijai, pripažinimui, vystymuisi ir integracijai.

Pagrindinis FIARTE bruožas yra tai, kad, nepaisant kūrybos stilių ar metodų, visi menininkai čia randa savo vietą. Nesvarbu, kas jie tokie ar iš kur kilę, jie atranda erdvę, kurioje gali atskleisti savo kūrybiškumą“, – teigia parodos kuratorė.

Paroda „Aukso pjūvio“ galerijoje Kaune veiks iki spalio 31 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.