N.Kazlaus ir O.Marinas Lietuvos publikai vėl kuria jausmų šventę

Dar mokydamiesi Andoroje pas Montserrat Caballe operos solistai Oscaras Marinas iš Barselonos ir Nomeda Kazlaus iš Vilniaus pajuto abipusę simpatiją. Ji ilgainiui išaugo į bendrus koncertus. Duetas keliauja po Lietuvą su elegantiška, klasikos ir popmuzikos šedevrų prisodrinta programa „Pakelkim mes taurę!“: lapkričio 12 d. koncertuos Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, 14 d. Klaipėdos koncertų salėje, 16 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje, 18 d. Vilniuje, Nacionalinėje filharmonijoje.

O.Marinas iš Barselonos ir N.Kazlaus iš Vilniaus keliauja po Lietuvą su elegantiška, klasikos ir popmuzikos šedevrų prisodrinta programa „Pakelkim mes taurę!“.
O.Marinas iš Barselonos ir N.Kazlaus iš Vilniaus keliauja po Lietuvą su elegantiška, klasikos ir popmuzikos šedevrų prisodrinta programa „Pakelkim mes taurę!“.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-11-12 17:23, atnaujinta 2018-01-21 16:10

Sopranas N.Kazlaus ir tenoras O.Marinas atliks populiariausias arijas, duetus iš operų, operečių, miuziklų ir ispaniškų operečių – sarsuelų. Operos solistai ir jiems akomponuosiantis pianistas Linas Dužinskas žada gaivius, šventinę nuotaiką spinduliuojančią programą.

N.Kazlaus ir O.Marinas kruopščiai atrinko kūrinius, kiekvieną jų interpretuoja savaip, tik su jiems būdinga maniera, tad jau gali pasakyti ir savo mėgstamiausius. Nomedai kiekvieną kartą būna ypač maloni staigmena, kai Oscaras atlieka Franzo Leharo operetės „Linksmoji našlė“ ištraukas lietuvių kalba. O Oscaras patiria magiškas akimirkas klausydamasis, kaip N.Kazlaus ispaniškai traukia Augustino Laros „Granadą“.

„Galiu pasakyti, Nomeda – geriausiai „Granadą“ atliekantis sopranas visame pasaulyje. Bet mane taip pat jaudina, kai ji mūsų programoje atlieka ir lietuviškus kūrinius“, – sako O.Marinas.

Skirtingos kalbos, skirtingos epochos, skirtingi žanrai. Tačiau visus kūrinius sieja viena tema – meilė. Ją lydi žaismingas flirtas, aistra, širdies dramos. Dainininkai sako jau įpratę prie kalbų, kad yra pora.

„Tai liudija, jog puikiai įsijaučiame į savo personažus, muziką. Per koncertą iš tikrųjų abu išgyvename visą įsimylėjėliams būdingą jausmų gamą. Bet juos scenoje ir paliekame“, – nusišypso Nomeda.

Su Oscaru solistė, tuomet dar studentė, susibičiuliavo prieš 14 metų ispanų legendos M.Caballe dainavimo meistriškumo kursuose.

„Montserrat yra didžioji mūsų mokytoja ir globėja. Ji pirmoji mūsų duete įžvelgė stiprybę. Pajutome, kad galime dirbti kartu, nes vienas kitą gerai jaučiame. O mūsų partnerystę sustiprina nuoširdūs, bičiuliški santykiai“, – atvirauja N.Kazlaus.

Jos dėka O.Marinas, lankydamasis Lietuvoje, visada jaučiasi lyg namie. „Nomeda – itin profesionali, sau aukštus reikalavimus kelianti dainininkė. Bet svarbu ir tai, kad ji – nuostabus žmogus, gera draugė. Ta jos žmogiška šiluma sklinda ir repetuojant bei koncertuojant“, – komplimentų Lietuvos operos garsenybei pažeria svečias iš Ispanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.