Nacionalinį diktantą šiemet rašys ir Krymo lietuviai

Visi lietuvių kalbos gerbėjai šį šeštadienį vėl kviečiami rašyti Nacionalinį diktantą. Jo transliacija per LRT Radiją ir LRT.lt prasidės 11 valandą.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7000 žmonių.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7000 žmonių.<br>R.Jurgaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 20, 2015, 4:52 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 11:54 AM

Pasak Nacionalinio diktanto rengėjų, šiemet ypač aktyviai dalyvauti ketina lituanistinės mokyklos ir lietuvių bendruomenės užsienyje. Pirmąkart diktantas bus rašomas Ukrainai priklausančiame, bet Rusijos okupuotame Kryme – pasitikrinti savo žinias susirinks Simferopolio lietuvių bendruomenė.kalbos mylėtojus pasitikrinti žinias.

Diktantas bus rašomas savivaldybėse, mokyklose, bibliotekose, Vilniaus knygų mugėje ir ambasadose. 

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Užsienio lietuvių bendruomenės turės galimybę konkurso dieną gauti radijo transliacijos įrašą ir diktantą rašyti jiems patogiu laiku. 

„Tradicija tapęs Nacionalinis diktantas – jau daugiau nei lietuvių kalbos žinių pasitikrinimas. Nacionalinis diktantas pirmiausia yra apsisprendimas, kokia kalba mes norime kalbėti ir rašyti. Svarbiausia – dalyvauti. Neverta galvoti apie klaidas, ar tai, ką žinau, o ko nežinau. Mokomės visą gyvenimą, lietuvių kalbos – taip pat“, – sako Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė. 

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti ir išsiųsti rengėjams paštu iki vasario 23 dienos imtinai. Projekto rengėjai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo. 

Kaip ir anksčiau, konkurse negalės dalyvauti lituanistai. 

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7000 žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.