Nacionaliniam diktantui tekstą sukūrė L. S. Černiauskaitė

Kaip ir anksčiau, konkurse negalėjo dalyvauti lituanistai.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 21, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 1:49 AM

VšĮ Pilietinės minties instituto organizuojamas Nacionalinio diktanto konkursas buvo transliuojamas per LRT radiją.

Tekstą „Pokalbis“ Nacionalinio diktanto konkursui sukūrė rašytoja Laura Sintija Černiauskaitė. Buvo pateiktas dviejų į žemės paviršių išlindusių jaunų ir „gyvenimo negandų dar neužgrūdintų“ kurmių pokalbis apie karą, padangėse keliant triukšmą skrendantiems naikintuvams.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio. Rašyti diktantą taip pat buvo pakviesti ir įmonių bei organizacijų atstovai.

Užsienio lietuvių bendruomenės turės galimybę konkurso dieną gauti radijo transliacijos įrašą ir diktantą rašyti jiems patogiu laiku.

„Tradicija tapęs Nacionalinis diktantas – jau daugiau nei lietuvių kalbos žinių pasitikrinimas. Nacionalinis diktantas pirmiausia yra apsisprendimas, kokia kalba mes norime kalbėti ir rašyti. Svarbiausia – dalyvauti. Neverta galvoti apie klaidas, ar tai, ką žinau, o ko nežinau. Mokomės visą gyvenimą, lietuvių kalbos – taip pat“, – sako Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti ir išsiųsti organizatoriams paštu iki vasario 23 dienos imtinai. Projekto organizatoriai paštu gautus diktantus įsipareigoja patikrinti, ištaisyti ir išsiųsti autoriams. Rašiusieji savarankiškai negalės konkuruoti dėl raštingiausiojo titulo.

Kaip ir anksčiau, konkurse negalėjo dalyvauti lituanistai.

Pernai Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 7000 žmonių. Jo dalyviams buvo diktuojamas rašytojos Giedros Radvilavičiūtės sukurtas tekstas „Skrydis“.

Projektą globoja Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.