Nacionalinis diktantas – per LRT kanalus

Balandžio 11-ąją daugiau kaip šimtas lietuvių kalbos entuziastų varžysis dėl jau devintą kartą renkamo raštingiausio lietuvio titulo, rašydami Nacionalinį diktantą. Lietuvos nacionalinis transliuotojas kviečia visus, norinčius pasitikrinti gimtosios kalbos žinias, įsijungti diktanto transliaciją. Tiesioginė diktanto transliacija iš televizijos studijos – šeštadienį, nuo 11 valandos per televizijos kanalus LRT Kultūra ir LRT Lituanica.

Dėl raštingiausio lietuvio titulo šiemet varžysis daugiau kaip šimtas lietuvių kalbos entuziastų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dėl raštingiausio lietuvio titulo šiemet varžysis daugiau kaip šimtas lietuvių kalbos entuziastų.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 10, 2015, 5:01 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 3:01 AM

Mokytojų ekspertų komisija ištaisė Nacionalinio diktanto pirmojo etapo darbus ir atrinko, kas dalyvaus konkurso finale balandžio 11-ąją.

Jau antri metai iš eilės slenkstis į konkurso finalą – 3 klaidos. Šiemet asmeninių kvietimų į finalą sulaukė 108 asmenys. Iš jų 7 pirmajame Nacionalinio diktanto etape nepadarė nė vienos klaidos. Po vieną klaidą diktante padarė 16 žmonių.

Nacionalinį diktantą Lietuvoje ir užsienyje rašė daugiau nei 7300 žmonių. Šiemet vyriausiai konkurso dalyvei, diktantą rašiusiai Maskvoje, Jurgio Baltrušaičio vidurinėje mokykloje, 89-eri. Jauniausiam diktanto dalyviui – 9 metai.

„Nacionalinio diktanto finalo dalyvių kasmet vis daugiau. Šiemet diktantas ypač aktyviai buvo rašomas užsienyje – ambasadose ir lietuvių bendruomenės. Daugiau nei pusė visų rašiusiųjų Lietuvoje – moksleiviai“,– sakė Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Diktanto dalyvių darbus taisė 15 lietuvių kalbos mokytojų komisija.

Nacionalinio diktanto konkursas rengiamas nuo 2006 metų. Dėl raštingiausiojo vardo varžomasi trijose kategorijose – moksleivių, suaugusiųjų ir užsienio lietuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.