„ArtVilnius“ vyks pokalbiai apie kūrybą atitrūkus nuo žemės

Aktualaus meno tinklas VOX ART šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius‘15“ metu lankytojams pristatys video interviu ciklą „Kūrybos metafizika“ ir surengs diskusiją su Lietuvoje kuriančiais bei užsienyje reziduojančiais menininkais „Lietuvių vizualieji menininkai: skirtingų patirčių ir kontekstų kontinentai“.

VOX ART šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius‘15“ metu lankytojams pristatys video interviu ciklą „Kūrybos metafizika“
VOX ART šiuolaikinio meno mugės „ArtVilnius‘15“ metu lankytojams pristatys video interviu ciklą „Kūrybos metafizika“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 24, 2015, 1:09 PM, atnaujinta Oct 29, 2017, 3:05 PM

Birželio 25–28 d. vyksiančios mugės „ArtVilnius‘15“ metu aktualaus meno tinklo VOX ART stende meno mylėtojai turės išskirtinę galimybę išvysti itin neįprastus devynių Lietuvos vizualiojo bei tarpdisciplininio meno atstovų atviravimus apie jų kūrybinius procesus bei santykius su aplinka videointerviu cikle „Kūrybos metafizika“: pokalbiai apie meninę veiklą vyks pašnekovams fiziškai atitrūkus nuo žemės.

Birželio 27 d., 16 val., VOX ART mugės lankytojus kvies į tarpkontinentinę diskusiją „Lietuvių vizualieji menininkai: skirtingų patirčių ir kontekstų kontinentai“, moderuojamą Aušros Kaziliūnaitės. Jos metu su lietuvių vizualiojo bei performanso meno atstovais – Denisu Kolomyckiu, Jurga Barilaite, Paulina Egle Pukyte bei Ernestu Zacharevičiumi – gyvai bei teletiltu bus aptariama kultūrinių, socialinių kontekstų, asmeninių patirčių bei menininko ir visuomenės santykio įtaka kūrybai. Diskusija bus verčiama į anglų kalbą.

„VOX ART kartu su šiuolaikinio meno muge „ArtVilnius‘15“ siekia suburti menininkus, kūrybinio sektoriaus darbuotojus ir meno mylėtojus į vieną didelę meno šventę“, – teigia VOX ART redaktorė Rūta Šetikaitė.

Anot jos, mugės lankytojai turės puikią galimybę ne tik išvysti šiandienos aktualų meną, bet ir susipažinti su jo kūrėjais. „Vienas būdų – netradiciniai ir net asmeniški pokalbiai video interviu cikle „Kūrybos metafizika“ bei A.Kaziliūnaitės moderuojama diskusija „Lietuvių vizualieji menininkai: skirtingų patirčių ir kontekstų kontinentai“, – teigia R. Šetikaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.