Tėvui Stanislovui Paberžėje žibės šimtai žvakučių

Dešimt metų – tiek šį birželį sukanka nuo tikro šviesuolio kapucinų vienuolio Tėvo Stanislovo mirties. Nors sukaktis liūdna, ji alsuoja neišblėsusiomis jo meilės, vilties, atjautos, gerumo ir šviesos pamokomis.

Prieš dešimtmetį miręs Tėvas Stanislovas šeštadienį bus prisimintas Paberžėje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Prieš dešimtmetį miręs Tėvas Stanislovas šeštadienį bus prisimintas Paberžėje.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Kasparavičė („Lietuvos rytas“)

Jun 26, 2015, 11:00 AM, atnaujinta Oct 29, 2017, 8:48 AM

Tėvo Stanislovo atminimas šeštadienį bus paminėtas Paberžėje. Į renginį jau antrus metus kviečia labdaros ir paramos fondas „Viltis-Vikonda“ su 1863 metų sukilimo muziejumi bei Kauno arkivyskupijos Kėdainių dekanatu.

Paberžės bažnytėlėje renginys prasidės mišiomis, kurias aukos kunigas Darius Vasiliauskas.

Po mišių labdaros ir paramos fondo „Viltis-Vikonda“ savanoriai kiekvienam atvykusiajam įteiks po žvakutę. Visi savo atminimo žiburėlius galės uždegti ant bažnyčios šventoriuje esančio Tėvo Stanislovo kapo.

Vėliau bažnyčios skliautus pripildys operos solisto Liudo Mikalausko (bosas) ir Audronės Juozauskaitės (fortepijonas) koncertas „Karolio Voitylos paslaptis. Keliaujant su šv.Jonu Pauliumi II“.

„Vietos visiems pakaks, Paberžėje laukiamas kiekvienas. Jeigu bažnyčioje visi netilps, mišių ir koncerto bus galima klausytis šventoriuje – pasirūpinome renginio įgarsinimu.

Labiausiai Tėvas Stanislovas norėjo, kad jam išėjus Paberžė neprarastų savo gyvasties, todėl pasibaigus koncertui kviesime neskubėti namo.

Visus vaišinsime arbata, spurgomis ir šaltutėliais ledais. Būdami visi kartu ir dalydamiesi prisiminimais apie Tėvą Stanislovą išpildysime jo didžiausią norą – Paberžė šurmuliuos ir alsuos“, – sakė koncerno „Vikonda“ personalo direktorė Virginija Ragauskienė.

Tėvo Stanislovo 10-osios mirties metinės. Birželio 27 d. 15 val. Paberžė (Kėdainių r.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.