Kitų metų rudenį sostinėje nuties Lietuvos žvaigždžių kelią

Kitų metų rudenį sostinės Vokiečių

Tikimasi, kad Lietuvos žvaigždžių kelias sostinės Vokiečių gatvėje bus įrengtas kitų metų rudenį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tikimasi, kad Lietuvos žvaigždžių kelias sostinės Vokiečių gatvėje bus įrengtas kitų metų rudenį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2015, 10:09 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 1:13 PM

„Per patį Vokiečių gatvės vidurį įrengsime Lietuvos žvaigždžių kelią, tiksliau – pirmas penkias įamžinimo plyteles. Kasmet ketiname atidengti dar po vieną ar dvi atminimo plyteles. Tai nebus penkiakampė žvaigždė kaip Holivudo šlovės alėjoje, bet iš betono ir bronzos mišinio išlieta plyta, kurioje bus kažkas nacionalinio, savito mūsų kraštui“, – sakė vienas idėjos iniciatorių dainininkas Tomas Augulis.

T.Augulis kartu su šią iniciatyvą palaikančiais kolegomis Lietuvos žvaigždžių kelio idėją pristatė Vilniaus merui Remigijui Šimašiui ir vicemerui Linui Kvedaravičiui.

„Labai džiaugiuosi, kad vilniečių ir turistų pamėgtoje Vokiečių gatvėje atsiras Lietuvoje žinomų žvaigždžių alėja, kuri neabejotinai taps miesto traukos centru. Vasarą šią idėją planuojame pristatyti visuomenei, o rudenį pradėti rengti techninį alėjos projektą. Atlikus šiuos darbus, pavasarį Vokiečių gatvė bus uždaryta rekonstrukcijai, o rudeniop bus atidaryta kartu su žvaigždžių alėja“, – sakė meras.

Vilniaus savivaldybė jau yra parengusi Vokiečių gatvės rekonstrukcijos planą. Jame numatyta, kad dešinioji Vokiečių gatvės pusė, einant nuo Šv. Kotrynos bažnyčios Rotušės link, bus atiduota pėstiesiems, o kairiąja važinės automobiliai.

Kas vertas papulti į Lietuvos žvaigždžių kelią, spręs specialiai šiam projektui sudaryta komisija, o iniciatyvinė grupė planuoja numatyti tam tikrus atrankos kriterijus. Kas galėtų būti įamžintas žvaigždžių alėjoje – spręs visuomenė. Į atminimo plyteles galės pretenduoti tik labai gerai visuomenėje žinomi scenos ir ekrano žmonės, kurių kūrybinis palikimas ir nuopelnai niekam nekelia abejonių.

„Andrius Mamontovas iš Berlyno atsivežė idėją šalia plytelių, įmontuotų grindinyje, įrengti holograminius žiūronus. Pro juos žvelgiant bus matyti ne tik plytelė, bet ir atlikėjo holograma. Norintieji galės per žiūroną nusifotografuoti su garsenybe ir atrodys lyg stovį šalia žvaigždės“, – sakė T.Augulis.

Pasak T.Augulio, šiuo metu aktyviai ieškoma rėmėjų, kurie galėtų finansuoti alėjos projektą. Prieš 16 metų pirmoji tokia popmuzikos žvaigždžių alėja su garsių atlikėjų delnų įspaudais buvo atidaryta Nidoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.