Vytautas Vigelis paskirtas kultūros viceministru

Liepos 2 d. darbą Kultūros ministerijoje pradėjo Vytautas Vigelis. Viceministras kuruos regionų ir profesionalaus meno sritis. Kultūros viceministrą delegavo Darbo partija. Sprendimas V.Vigelį skirti kultūros viceministru priimtas praėjusį šeštadienį Telšių rajone, Varniuose, vykusiame Darbo partijos tarybos posėdyje.

Kultūros viceministras V.Vigelis kuruos regionų ir profesionalaus meno sritis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Kultūros viceministras V.Vigelis kuruos regionų ir profesionalaus meno sritis.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jul 3, 2015, 10:45 AM, atnaujinta Oct 28, 2017, 6:11 AM

V.Vigelis 1983 m. Lietuvos valstybinės konservatorijos Klaipėdos fakultete įgijo kultūros ir švietimo darbuotojo liaudies instrumentų orkestro vadovo kvalifikaciją. Baigęs konservatoriją, atvyko į Švenčionių rajoną. 1983 m. – kultūros namų meno vadovas, 1983-1986 m. – Baliulių aštuonmetės mokyklos mokytojas, 1986 m. – Reškutėnų aštuonmetės mokyklos direktoriaus pavaduotojas, 1987-1996 m. – Švenčionėlių kultūros namų, Kultūros centro direktorius. Nuo 1996 m. lapkričio 22 d. – Švenčionių rajono savivaldybės meras, ilgametis Švenčionių rajono savivaldybės tarybos narys.

Didelio žiniasklaidos dėmesio tuometis Švenčionių rajono meras V.Vigelis sulaukė 2013-aisiais, kai su Vietos ūkio skyriaus vedėju Juozu Urbanavičiumi ir savivaldybės valdomos UAB „Švenčionių švara“ direktoriumi Kazimieru Džiaukštu ketinę skristi į Paryžiuje organizuojamą parodą politikai kelionės metu buvo išlaipinti Varšuvoje iš orlaivio neblaivūs.

Vyrų elgesį svarstė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, tačiau teigė neturinti įgaliojimų ir skandalingosios kelionės nevertino. Etikos sargai tik pasmerkė incidentą, kurio metu V.Vigelis ir du jo kompanionai dėl neblaivumo ir nesolidaus elgesio buvo neįleisti į lėktuvą Varšuvos oro uoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.