Galerijoje „Kauno langas“ – savita grafika

Meno galerija „Kauno langas“ pristato Eugenijaus Lugovojaus grafiką – savitą, pilną romantikos, šnabždančios pasakos kūrybą.

E.Lugovojaus sausos adatos grafikos darbai neperkrauti detalėmis.
E.Lugovojaus sausos adatos grafikos darbai neperkrauti detalėmis.
Daugiau nuotraukų (1)

„Laikinoji sostinė“

Jul 11, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 26, 2017, 9:30 PM

Menininko kūriniuose labai aiškiai juntama pagarba tylai ir žiūrovui, ko labiausiai ir pasigendama šiame greičio, technikos ir šurmulio amžiuje.

E.Lugovojaus sausos adatos grafikos darbai neperkrauti nereikalingomis detalėmis, leidžia aiškiai ir lengvai suvokti, apčiuopti vaizdinį, o jo vaizduojamos monolitinės figūros – tarsi antikos skulptūros ar skulptūriniai reljefai, pilni romantiško idealizmo, simbolizmo, heroizmo.

Grafiko E.Lugovojaus, kaip ir tapytojo Baltuso Klossowskio de Rolos, darbuose laikas sustingęs arba jo išvis nėra. Tai lyg menininko vidinis paslaptingas pasaulis, kur jis gali būti bet kuo, išgyventi dar kartą vaikystės pasakas.

E.Lugovojus taip pat savo darbų neinterpretuoja ir neaiškina, jis tiesiog leidžia jiems būti tokiems ir dar kaip Baltusas pašmaikštauja: „O ar jie būtinai turi ką nors reikšti?“

Autoriui, pasirinkusiam tylėjimo stovyklą, didelę įtaką daro antikos menas ir filosofija, jų aukšti idealai. „Mano darbas susikuria iš juodos ir baltos spalvos harmonijos, kaip naktis ir diena“, – sako E.Lugovojus.

E.Lugovojaus grafikos paroda „Dangaus skliautas“ galerijoje „Kauno langas“ veiks iki liepos 16 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.