Kultūros ministerija aiškinsis, kuo gyvena tautinės mažumos

Kultūros ministerija, ruošdamasi rengti naują tautinių mažumų tapatumo išsaugojimo ir integracijos programą, nori atlikti tyrimą apie jų padėtį. Kultūros viceministrė Patricija Poderytė BNS sakė, kad tyrimas turėtų apimti Lietuvos lenkus, rusus, žydus.

2011 metų visuotinio gyventojų surašymo duomenimis, Lietuvoje gyvena 154 tautybių gyventojai.
2011 metų visuotinio gyventojų surašymo duomenimis, Lietuvoje gyvena 154 tautybių gyventojai.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-08-14 14:12, atnaujinta 2017-10-20 15:15

„Norime apklausti tris tautines mažumas lenkus, rusus ir žydus – ir išsiaiškinti, kokia yra padėtis: ko tiems žmonėms trūksta, ką mes galime pasiūlyti“, – aiškino viceministrė.

Ministerija šią savaitę paskelbė konkursą Lietuvoje gyvenančių tautinėms mažumoms priklausančių asmenų padėties tyrimo ir rezultatų analizės atlikimo paslaugoms pirkti. Konkurso sąlygose nurodoma, kad 2007-aisiais patvirtintos dabartinės programos įgyvendinimo metais „tautinių mažumų padėtis, poreikiai ir valstybės interesai šioje politikos srityje pasikeitė“, todėl ir reikia atliktų mažumų padėties tyrimą, kurio metu būtų nustatyta, kaip valstybė gali gerinti tautinių mažumų padėtį.

Remdamasi tyrimo išvadomis ir rekomendacijomis ministerija rengs Tautinių mažumų tapatumo išsaugojimo ir integracijos į Lietuvos visuomenę 2016–2022 metų plėtros programą.

„Kiekviena programa turi atsirasti ne iš savęs, o būti pagrįsta tyrimais ir dabar bus perkamas toks tyrimas.  Ministerija turi gauti tyrimo rezultatą iki šių metų pabaigos“, – sakė viceministrė.

Anot jos, programa apims ne tik kultūrinius, bet ir tautinių mažumų švietimo klausimus, sveikatos, visuomenės informavimo ir kitus aspektus.

2011 metų surašymo duomenimis, lietuviai sudaro 84 proc. šalies gyventojų. Surašymo metu lenkai sudarė 6,6 proc., rusai – 5,8 proc. gyventojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.