Japonų kultūros festivalyje susitiks šimtai superherojų

Rugsėjo 26, 27 d. Japonijos gerbėjai rinksis į didžiausią Baltijos šalyse Japonijos festivalį, kuriame šįkart bus domimasi japonų tradicine ir šiuolaikine kultūra bei subkultūromis.

Festivaliui „NowJapan“ „Cosplay“ entuziastai pasisiuvo įvairių kostiumų.
Festivaliui „NowJapan“ „Cosplay“ entuziastai pasisiuvo įvairių kostiumų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 26, 2015, 5:00 AM, atnaujinta Oct 13, 2017, 5:43 PM

Į dviejų dienų Japonijos muzikos, menų, pramogų, robotikos ir mados renginį šįkart bus įtraukta dar daugiau subkultūrų nei ankstesniais metais, o renginio pagrindiniu įvykiu taps jau pamėgtas kostiuminių personažų šou „Cosplay“.

„Cosplay“ – popkultūros reiškinys, pradėjęs plisti iš Japonijos XX a. pabaigoje, kai žmonės persirengia ir dėvi mėgstamų herojų iš filmų, vaizdo žaidimų, komiksų, fantastinės literatūros, japonų mangos ir animė žanrų kūrinių kostiumus.

Festivalyje „NowJapan“ susitiks šimtai į superherojus persikūnijusių kostiumų žaidimų entuziastų, kurie paskutines naktis prieš renginį leidžia siūdami sparnus, konstruodami šarvus ar treniruodamiesi kuo geriau pamėgdžioti savo personažą.

Japoniškas pomėgis persirengti ir vaidinti superherojus išplito tarsi virusas ir Lietuvoje – šiemet į lietuviškąjį Japonijos festivalį atvyksta net trys tarptautinės „Cosplay“ žvaigždės iš Olandijos, Rumunijos ir Vengrijos.

„Pasiruošimas „Cosplay“ pasirodymams prasideda gerokai anksčiau, negu gali įsivaizduoti žiūrovai, o herojaus kostiumas – tai tik viena iš nedaugelio pasiruošimo dalių.

Pribloškiamas apdaras dar negarantuoja geriausio persirengėlio titulo, svarbu ir tai, kaip dalyvis perteiks personažo charakterį, atkartos judesius, mimiką.

Būna, kad galutinė kostiumo versija žiūrovams pristatoma po kelerių metų, nes kasmet tobulinamos pavienės dalys, aksesuarai“, – pasakojo festivalio „NowJapan“ koordinatorė Justina Kvedaraitė.

Festivalis „NowJapan“ 2008-aisiais kaip tik ir prasidėjo uždaros „Cosplay“ entuziastų bendruomenės iniciatyva, o vėliau virto didžiausiu Baltijos šalyse japoniškos tematikos festivaliu, kuriame pristatoma pop-, šiuolaikinė bei tradicinė kultūra.

Tekančios Saulės šalies kultūros gerbėjai šiemet atsidurs robotikos ir kompiuterinių žaidimų bei taip pamėgtų komiksų ir animacijos pasaulyje, o tradicinės Japonijos gerbėjai bus kviečiami į japonų virtuvės, amatų, kovos menų, gatvės mados ir kitokius renginius.

„Festivalyje įvairiais požiūriais skatiname kalbėti apie pasaulyje išplitusią komiksų ir animė kultūrą, kompiuterinių žaidimų bei robotikos industriją ir jos naudojimą įvairiose srityse.

„NowJapan“ svečiams tikimės įkvėpti ne vien meilės Japonijai, bet ir kūrybiškumo.

Džiaugiamės šiemet į renginį prisikvietę pasaulines Japonijos kultūros žvaigždes – tarptautinių „Cosplay“ konkursų nugalėtojas Cassidy ir Iloon, tūkstančius gerbėjų turinčią lietuvių kilmės tinklaraštininkę, slapyvardžiu Hello Sandwich, ir daugelį kitų kūrybiškų asmenybių“, – džiaugėsi festivalio rengėjas Sergejus Grigorjevas. („Sostinė“)

Japonijos kultūros šventė „NowJapan“. Rugsėjo 26, 27 d. „Litexpo“ rūmai. Bilietų kaina – 9,75–19 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?