Kaune steigiamas modernus muzikos klubas „ORIXO“

Lapkričio 6 d. Kaune duris plačiai atvers gyvos muzikos klubas „ORIXO“. Tai naujas pavadinimas ir vieta Kauno kultūros žemėlapyje, dedikuota gyvai ir kokybiškai muzikai. „Mūsų tikslas sukurti židinį kultūros iniciatyvoms, atlikėjams ir klausytojams. Šaltuoju metų laiku „ORIXO“ taps muzikinio gyvenimo epicentru mieste“, – žadėjo vienas klubo steigėjų saksofonininkas, klavišininkas, kompozitorius, daugelio projektų iniciatorius ir lyderis Liutauras Janušaitis.

Saksofonininkas L.Janušaitis – vienas „ORIXTO“ steigėjų.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Saksofonininkas L.Janušaitis – vienas „ORIXTO“ steigėjų.<br>V.Suslavičiaus nuotr.
Kauno klubą „ORIXO“ atidarys grupė „Patax“.<br>Organizatorių nuotr.
Kauno klubą „ORIXO“ atidarys grupė „Patax“.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Oct 20, 2015, 6:51 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 9:29 PM

„ORIXO“ įsikurs Kauno laisvalaikio centro „Undinė“ restauruotame pastate. Ši vieta pasirinkta neatsitiktinai, mat norėta išvengti trinties su nemėgstančiais muzikos kaimynais ir įsikurti šalia judraus, nusėto kavinėmis ir barais Kauno senamiesčio. Toks sprendimas, klubo steigėjų teigimu, nebuvo priimtas spontaniškai – žvalgytasi net kelerius metus.

„ORIXO“ kelia sau aukštus reikalavimus. Pasak klubo įkūrėjų, iki metų pabaigos klubas pakvies į daugiau kaip 20 garsių Lietuvos atlikėjų koncertų, bus pristatyti nauji projektai, vyks džiazo vakarai. Atlikėjams rengiama erdvi, akustiškai patraukli scena su aukščiausios kokybės garso technika.

„Galėčiau įvardyti tik keletą scenų Lietuvoje, kuriose pagalvota apie atlikėjo komfortą iki pasirodymo. Kartais nėra net elementarių užkulisių.“ – atkreipė dėmesį L.Janušaitis. Klausytojų komfortas taip pat rūpėjo klubo steigėjams: salėje nebus „aklųjų“ zonų, akustinių duobių, kiekvienam lankytojui stengiamasi sukurti sąlygas mėgautis kokybišku garsu.

Pasak Liutauro, „ORIXO“ bus atviras visiems, kurie domisi geros kokybės muzika. Naujasis klubas svarsto ir galimybę plėsti virtualių lankytojų ratą rengiant koncertų transliacijas internetu.

Klubo scenoje sulauksime ir ne vieno atlikėjo iš užjūrio. Specialiai „ORIXO“ premjerai iš Ispanijos atvyksta flamenko ir fanko stilių virtuozų gtupė „Patax“. Tai sparčiai populiarėjanti, laukiama Europos scenose komanda. Jos koncertuose flamenkas, fankas , afrokubietiška muzika susilydo į unikalią, tik „Patax“ būdingą kalbą. Grupės lyderis perkusininkas Jorge Perezas, JAV ir Ispanijos pilietis, puikiai išmano Lotynų Amerikos muziką. Jis pasirodė Niuporto, Monterėjaus džiazo festivaliuose, studijavo elitinėje Berklio muzikos koledžo tarptautinėje programoje. Alikėjas neseniai išgarsėjo šmaikščiu vaizdo klipu „Youtube“ kanale, sulaukusiu daugiau kaip milijono peržiūrų.

Grupė yra išleidus Lotynų Amerikos ritmais pulsuojantį albumą, dedikuotą Michaelo Jacksono kūrybai. „ORIXO“ atidarymo koncerte, be kviestinės vokalistės iš Portugalijos Alanos Ferreiros Da Silva su grupe pasirodys ir flamenko šokėja Lidon Patino.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.