Miuziklą „Styga“ kūrė devynių šalių menininkai

Lapkričio 22 d. 18 val. sostinės Šokio teatre – paskutinė proga šiais metais pamatyti naują kompozitorių Arūno Navako ir Gintaro Samsono miuziklą „Styga“ pagal Liudviko Jakimavičiaus libretą.

Miuziklas „Styga“ pasakoja apie paauglystės sunkumus ir amžinąjį kartų konfliktą.<br>Organizatorių nuotr.
Miuziklas „Styga“ pasakoja apie paauglystės sunkumus ir amžinąjį kartų konfliktą.<br>Organizatorių nuotr.
Miuziklas „Styga“ pasakoja apie paauglystės sunkumus ir amžinąjį kartų konfliktą.<br>Organizatorių nuotr.
Miuziklas „Styga“ pasakoja apie paauglystės sunkumus ir amžinąjį kartų konfliktą.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Nov 17, 2015, 1:05 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 3:06 AM

Tai muzikinis spektaklis visai šeimai. Jame kalbama apie jauno, kūrybingo žmogaus (paauglės Sigitos, pravarde „Styga“) tapatybės paieškas, paauglystės sunkumus ir amžinąjį kartų konfliktą.

Miuziklo herojė Styga išgyvena įprastus jos amžiui psichologinius iššūkius. Ji maksimalistė, nesitaikstanti su  tėvų ir mokyklos brukama vertybių sistema. Mergaitė nori tapti dainininke ir ieško savitos kūrybinės raiškos konfliktuodama su jai svetima realybe.

Muzikinėje plotmėje konfliktas perteikiamas ties kičo riba balansuojančios nusaldintos „estrados“ ir futuristinio avangardo sugretinimu. Šio kūrinio garsovaizdis – tai nūdienos aktualijas atspindintis koliažas, kuriame, pasak muzikos autorių, susilydo roko, popmuzikos, bliuzo ir džiazo stilistika.

„Įdomiausia, kad jaunimo lūpose atgyja Kazio Binkio poezija, kuri suskamba lyg būtų šiandien sukurta“, – teigė kompozitorius A. Navakas.

Miuziklo tema aktuali ir jaunimui, ir vyresnei auditorijai – kartų konfliktą ir tapatybės paieškas yra patyręs kiekvienas.

„Nemanau, kad dabar kartų skirtumai yra ryškesni nei anksčiau – tai puikiai iliustruoja L.Jakimavičiaus librete panaudota K.Binkio poezija. Galima drąsiai kalbėti apie poeto laikmečio ir šiuolaikinio jaunimo maištingumo paralelę. Krizinė situacija kyla tada, kai ignoruojamos pamatinės vertybės“, – dalijosi mintimis kompozitorius G.Samsonas.

Pastaruoju metu miuziklo žanras Lietuvoje išgyvena renesansą. Anot A.Navako, Lietuvoje jau atsirado ir miuziklo teatro poreikis.

„Šio žanro kūriniai gali būti įvairiausių temų, o tai rodo jo universalumą ir patrauklumą. Mums jau seniai laikas turėti miuziklo teatrą, nes turime daug ir patyrusių, ir jaunų atlikėjų. O kol kas bandome kuo ilgiau išsaugoti gyvą savo miuziklą“, – kalbėjo vienas kūrinio autorių.

Po premjeros miuziklas „Styga“ sulaukė palankių atgarsių, tačiau, anot kompozitoriaus G.Samsono, artėjančiame spektaklyje galima tikėtis naujienų.

Miuziklo kūrybinę komandą sudaro per 70 kūrėjų – nuo patyrusių scenos profesionalų iki studentų ir moksleivių – iš devynių pasaulio šalių.

Projektui surinktą margą tarptautinę komandą sėkmingai suvaldė režisierė Agnė Sunklodaitė. Spektaklio scenografė – Milda Samsonaitė, choreografės – Ieva ir Indrė Ginkevičiūtės.

Pagrindinę miuziklo heroję Stygą dainuos Kotryna Juodzevičiūtė, Sidą – Justas Dučinskas, Makaulę – Lukas Vaičiūnas. Spektaklyje dalyvaus profesionalūs solistai Raimonda Tallat-Kelpšaitė (Direktorė), Vilhelma Mončytė (Motina), Nerijus Masevičius (Tėvas), Rasa Rapalytė (Auklėtoja).

Kompozitorių A.Navako ir G.Samsono miuziklas „Styga“ sostinės Šokio teatre bus rodomas lapkričio 22 d. 18 val. Bilietų kaina – 6-12 Eur.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.