Studentai steigė galeriją mokydamiesi, kaip ją steigti

Kaune atsirado dar viena meno mėgėjams patraukli erdvė – nauja fotografijų galerija. Ją įkūrė būsimi fotografai, dar tik besimokantys šio meno paslapčių. Galerija bus atvira ir visiems miestiečiams.

Galerijoje „Bright and Showy“ darbų ciklą „Basomis per sielą“ pristatė trečiakursė M.Stanulytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Galerijoje „Bright and Showy“ darbų ciklą „Basomis per sielą“ pristatė trečiakursė M.Stanulytė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Parodą apžiūrėjo Fotografijos fakulteto dėstytojai D.Paliukas (kairėje), P.Saulėnas ir studentė B.Bučinskaitė.
Parodą apžiūrėjo Fotografijos fakulteto dėstytojai D.Paliukas (kairėje), P.Saulėnas ir studentė B.Bučinskaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Vėjūnė Inytė („Laikinoji sostinė“)

Nov 25, 2015, 8:48 PM, atnaujinta Oct 2, 2017, 7:18 PM

Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakultete ketvirtadienį duris atvėrė nauja fotografijos galerija „Bright and Showy“.

Ją įkurti sumanė ir tai padarė patys Menų fakulteto Fotografijos katedros studentai. Steigdami galeriją jie mokėsi, kaip tai daroma.

Ateityje patys mokysis rengti savo ir jau garsių fotomenininkų darbų parodas.

Pirmieji galerijoje darbus pristatė kolegijos diplomantas Matas Laužadis ir Fotografijos fakulteto trečiakursė Marija Stanulytė.

Galerijai vadovaus patys

Fotografijos katedros vedėjas Petras Saulėnas sakė, kad fotomeno studentus kolegijoje pradėjo mokyti prieš trejus metus.

Studentai, besimokantys fotografijos paslapčių, panoro turėti ir savo galeriją. Nenaudojamo Menų fakulteto pirmojo aukšto koridoriaus atkarpoje tai ir ėmė daryti.

Nedidelė, bet jauki galerija aprūpinta specialiu apšvietimu, įranga, reikalinga parodoms rengti.

„Studentai nori ne tik patys fotografuoti. Jie siekia susipažinti ir su kita – parodų rengimo – sritimi.

Nori išmokti parodas organizuoti, parinkti eksponatus, bendrauti su jų autoriais. Pasijusti parodų kuratorių kailyje. Visa tai jie ir darys naujoje galerijoje“, – sakė P.Saulėnas.

Svajojo apie Portugaliją

Prie galerijos įkūrimo prisidėjo Fotografijos fakulteto trečiakursė M.Stanulytė. Jai vienai pirmųjų ir pasisekė čia pristatyti savo darbų parodą „Basomis per sielą“.

Mergina dalyvavo studijų mainų programoje ir pusmetį mokėsi bei kūrė Portugalijoje. Į šią šalį merginai padėjo pakliūti įdomus nutikimas.

„Vienos kelionės po Lenkiją metu dėstytojas P.Saulėnas gavo žemėlapį. Jame buvo pažymėtas per Portugaliją besidriekiantis piligrimų kelias „Camino de Santiago“. Pamačiusi žemėlapį, garsiai pasvajojau nuvykti į šią šalį ir keliauti tuo keliu. Dėstytojas paskatino rinktis pusmečio studijas Portugalijoje“, – pasakojo M.Stanulytė.

Įamžino kelionę į save

Mergina Portugalijoje ne tik studijavo, bet ir įgyvendino svajonę bei sukūrė fotografijų ciklą. Drauge su piligrimais iš įvairių šalių kaunietė keliavo 300 kilometrų besidriekiančiu keliu, vedančiu po šventas vietas. Kelionė užtruko 15 dienų.

Keliaudama M.Stanulytė savo juostiniu fotoaparatu fotografavo įvairias vietoves ir pati save. Parodoje ji pristatė 16 nespalvotų diptikų.

„Tai buvo ir kelionė į save. Keliaudamas, pažindamas kitus žmones, daug sužinai ir apie save. Fotografijos nėra asmenukės, nes asmenukėse žmonės paprastai tyčia šypsosi kamerai. Aš save fotografavau būdama ir pavargusi, liūdna, nustebusi, laiminga ar apsimiegojusi. Savo darbuose stengiausi atskleisti kelionę į savę, pažinimą“, – sakė M.Stanulytė.

Greta pristatomi ir trys Fotografijos fakulteto diplomanto M.Laužadžio darbai. Juose užfiksuoti Raigardo slėnio, Neries regioninio parko ir vienos liepų alėjos vaizdai. Paroda pavadinta „Informaciniame lauke sukauptos energijos fotografavimas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.