Užgavėnėms Rumšiškėse iškeptas gigantiškas blynų tortas

„Žiema, nusibodai! Štiš! Kai iš kiemo

Kad greičiau sniegas ištirptų ir visas blogis bei tamsa išnyktų, bus sudegintas tamsos ir blogio simbolis Morė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kad greičiau sniegas ištirptų ir visas blogis bei tamsa išnyktų, bus sudegintas tamsos ir blogio simbolis Morė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-06 09:53, atnaujinta 2017-06-09 01:29

Kartu su folkloro kolektyvais iš visų Lietuvos kampelių triukšmingai su daina ir šokiais bus kviečiamas pavasaris. Šventės svečiai visą dieną turės galimybę išbandyti jėgas tradicinėse Užgavėnių rungtyse, konkursuose ir žaidimuose, pasigaminti Užgavėnių kaukę, pajodinėti muziejaus arkliukais. Liaudies buities muziejus pakvies dalyvauti kaukių konkurse – bus renkama linksmiausia ir iškalbingiausia Užgavėnių kaukė bei stipriausias Kanapinis.

Netrūks ir kitokių pramogų. Ištvermingų, stiprių ir sumanių užgavėniautojų, kurie įveiks visas muziejininkų paruoštas užduotis, lauks smagūs prizai.

Ypatingas dėmesys šventėje bus skiriamas sočiam valgymui – juk sotumas per Užgavėnes lemia gerus metus.

Šventės rengėjai žada daug linksmybių, šokių ir dainų, o generalinis šventės rėmėjas „Malsena“ muziejaus 50-mečio proga iškeps 50 cm aukščio ir pločio blynų tortą, kurio kvies paragauti visus.

Užgavėnių šventė neįsivaizduojama be Lašininio ir Kanapinio kovos. Kanapinis – pavasario ir susilaikymo simbolis, o Lašininis – sotumo ir žiemos. Tikimasi, kad Kanapinis nugalės Lašininį ir pakvies išsiilgtą pavasarį. Kad greičiau sniegas ištirptų ir visas blogis bei tamsa išnyktų, bus sudegintas tamsos ir blogio simbolis Morė.

Liaudies išmintis byloja, kad per Užgavėnes negalima dirbti – kitaip nelaimės užklups. Senovėje žmonės tikėjo, kad galėjai susilaukti įvairių nelaimių: sukirmys lašiniai, pirštai tvinksės, vištos daržus kapstys, vėjai stogus plėšys. Kad taip nenutiktų, Liaudies buities muziejus kviečia „biednus ir bagotus“ šeštadienį važiuoti kuo toliau nuo namų linksmintis į Rumšiškes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.