Negęstanti S.Mykolaičio žvaigždė suburs jo draugus Bistrampolyje

Šiemet aktorius, režisierius, bardas Saulius Mykolaitis būtų šventęs savo 50-metį, tačiau visiems jo draugams, bendražygiams ir gerbėjams šią šventę teks sutikti be jo – tik su jo muzika, dainomis, prisiminimais apie neeilinį kūrėją.

Aktorius, režisierius, bardas S.Mykolaitis<br>Organizatorių nuotr.
Aktorius, režisierius, bardas S.Mykolaitis<br>Organizatorių nuotr.
Aktorius, režisierius, bardas S.Mykolaitis<br>Organizatorių nuotr.
Aktorius, režisierius, bardas S.Mykolaitis<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 18, 2016, 2:24 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:40 PM

Gegužės 15 d. 16 val. geros muzikos ekspertai „Bardai LT“ į Bistrampolio dvarą kvies visus dainuojamosios poezijos mėgėjus kartu prisiminti S.Mykolaitį, pasiklausyti jo sukurtų ir jo bičiulių atliekamų dainų. Koncerte dalyvaus S.Mykolaičio premijos laureatai: vis dažniau įvairiuose renginiuose girdima bei matoma grupė „Baltos varnos“ (premija skirta 2013 m.) ir jau seniai savo platų gerbėjų ratą turinti žavioji dainų kūrėja ir atlikėja Ieva Narkutė (pirmoji gavusi S.Mykolaičio premiją 2007 m.).

Prisiminimais dalinsis ir keletą dainų atliks artimas Sauliaus draugas – aktorius Andrius Bialobžeskis.

Poetas Rimvydas Stankevičius taip pat buvo vienas svarbesnių žmonių Sauliaus gyvenime, kartu su juo nuveikė nemažai gražių darbų. Renginio metu jis pasidalins savo poezija. Draugystės ryšiai siejo Saulių ir su rašytoju, režisieriumi Alvydu Šlepiku, kuris taps vakaro šeimininku ir kartu su visais neabejingais menininko talentui kurs jaukią atmosferą.

Koncerte išvysime aktorių, bardą, prikalbinusį S.Mykolaitį viešai atlikti savo dainas – Gediminą Storpirštį. Teatro aktorius, dainų kūrėjas ir atlikėjas Andrius Kaniava, nors nesibičiuliavo su Saulium ir vienoje scenoje nevaidino, bet laiko jį ryškia, įdomia, savita asmenybe, įnešusią šviežio vėjo į teatro ir bardų pasaulį. Renginyje pasirodys ir S.Mykolaičio dukra Justė, kuri dar būdama maža patyrė scenos skonį, nes kartu su tėčiu dažnai dalyvaudavo koncertuose. Dabar jau gerokai ūgtelėjusi, turinti savo repertuarą, subūrusi grupę J.Mykolaitytė drąsiai žengia muzikiniu keliu, o jos balsas ir mykolaitiškas ekspresyvumas tampa jos vizitine kortele. Jaunojo atlikėjo svečio teisėmis dalyvaus Kristijonas Ribaitis.

Vakaro metu bus pristatyta dar viena rinktinių S.Mykolaičio dainų kompaktinė plokštelė „Balta diena“.

„Neblėstantis Sauliaus dainų poreikis ir jo sukaktis nulėmė naujos kompaktinės plokštelės atsiradimą. Gerų žmonių dėka Sauliaus dainomis galės džiaugtis visi norintys“ – sakė viešosios įstaigos „Bardai LT“ vadovas Benas Jakštas, kviesdamas prisiminti dainuojantį aktorių, pasibūti drauge su mėgstamais Sauliaus draugais, kartu padainuoti ir paminėti „Mykolaitišką“ gimtadienį.

Koncerto metu bus apdovanotas bei surengs pasirodymą naujasis S.Mykolaičio konkurso laureatas. Aktorius ir režisierius S.Mykolaitis gimė 1966 metais. Studijavo Lietuvos valstybinėje konservatorijoje, įgijo bakalauro ir magistro laipsnius. 1992–1994 dirbo Vilniaus valstybiniame mažajame teatre. Nuo 1994 m. dirbo Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Režisavo spektaklius, kūrė muziką ir dainas, buvo vienas įdomiausių savo kartos aktorių, 2002 metais debiutavo kaip dainuojamosios poezijos žanro atlikėjas.

Pirmasis, dar nedrąsaus muzikos debiutanto koncertas buvo pradžia į jo, kaip bardo, šlovę. Jis tapo populiariu atlikėju, o jo sukurtas dainas į savo repertuarą yra įtraukę daugelis skirtingų kartų bardų. Nuo 2007 m. teikiama S. Mykolaičio vardo premija ir statulėlė už ryškiausią dainuojamosios poezijos debiutą.

Ja apdovanoti šie talentai: Ieva Narkutė (2007 m.), Mindaugas Ancevičius (2008 m.), grupė „Liūdni slibinai“ (2009 m.), Artūras Dubaka (2010 m.), Mantas Zemleckas ir Kamilė Gudmonaitė (Kamanių šilelis) (2011 m.), Gytis Ambrazevičius (2012 m.), grupė „Baltos varnos“ (2013 m.), Deimantė Kavaliauskaitė (2014 m.)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.