Gabrielio Garcios Marquezo pelenai atvežti į Kolumbiją

Lotynų Amerikos literatūros

Gabrielis Garcia Marquezas.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Gabrielis Garcia Marquezas.<br>„Scanpix“ („Reuters“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-05-18 15:24, atnaujinta 2017-05-25 04:24

Nobelio premijos laureatas, novatoriško epo „Šimtas metų vienatvės“ (Cien anos de soledad) autorius, mirė Meksike 2014 metų balandį, būdamas 87 metų.

„Jo pelenai yra Kolumbijoje“, – antradienį AFP sakė vienas iš dviejų rašytojo sūnų Gonzalo Garcia Barcha.

Ceremonija bus surengta istoriniame buvusiame Švč. Mergelės Marijos Maloningosios vienuolyne, kuris dabar yra Kartachenos universiteto dalis.

Ceremonijos metu bus dedikuotas paminklas rašytojui. Viena paminklo dalių yra jo biustas, kuriame bus saugomi jo pelenai.

„Kartachena yra miestas, kur koncentruojasi Garcios Marquezo šeima. Čia palaidoti mano seneliai. Todėl atrodė natūralu, kad ir mano tėvo pelenai čia būtų“, – telefonu iš Prancūzijos, kur gyvena, sakė G.Garcia Barcha.

G.Garsia Marquezas, laikomas vienu svarbiausiu XX amžiaus Lotynų Amerikos rašytoju, savo karjerą pradėjo kaip žurnalistas ir dažnai lankydavosi Kartachenoje prie Karibų jūros, kur įsteigė Iberoamerikos naujosios žurnalistikos fondą (FNPI) jauniems regiono žurnalistams ugdyti.

Universitetas paskelbė, kad „šeimos prašymu ceremonija bus paprasta“ ir kad tarp pakviestųjų yra rašytojų ir žurnalistų. Prezidentas Juanas Manuelis Santosas taip pat buvo pakviestas, bet jo dalyvavimas dar nepatvirtintas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.