Penktadienį – dešimtasis Nacionalinis diktantas

Penktadienį bus rašomas 

Nacionalinis diktantas bus rašomas dešimtą kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Nacionalinis diktantas bus rašomas dešimtą kartą.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 24, 2017, 7:46 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 4:36 AM

Nacionalinio diktanto vertinimo komisijos pirmininkė, Vilniaus Žemynos gimnazijos lietuvių kalbos mokytoja ekspertė Aldona Šventickienė tikisi, kad šiemet diktanto rašymą perkėlus į penktadienį, prie jo prisijdės daugiau žmonių. Komisijos pirmininkė kviečia visus lietuvių kalbos mylėtojus skirti 45 minutes savo laiko pasitikrinti kalbos žinias.

Tradiciškai diktantą bus galima rašyti bibliotekose, savivaldybių salėse. Užsienio lietuvių bendruomenės iš organizatorių gaus diktanto įrašą ir galės rašyti joms patogiu laiku šeštadienį, vasario 25 dieną.

Dėl raštingiausiojo vardo bus varžomasi keliose kategorijose – raštingiausio moksleivio, suaugusiojo ir užsienio lietuvio.

Švietimo ir mokslo ministerija apdovanos raštingiausius mokinius, o aktyviausiai Nacionaliniame diktante dalyvavusiai mokyklos bendruomenei skirs prizą – kelionę. Taip pat ministerija apdovanos penkis mažiausiai klaidų diktante padariusius mokinius, kurie mokosi užsienyje, pakviesdama juos į Lietuvą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.