Į LNOBT vadovo postą – devyni pretendentai

Spalio 20-ąją turėtų paaiškėti, kas vadovaus didžiausiam šalies teatrui. Kaip paaiškino kultūros ministrės Lianos Ruokytės-Jonsson patarėjas Viktoras Bachmetjevas, naująjį Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) vadovą renkanti komisija ministerijoje dirbs visą dieną. Pirma individualiai bus bendraujama su kiekvienu kandidatu, tada komisija posėdžiaus – rinks tinkamiausią.

 Penktadienį turėtų paaiškėti, kas vadovaus Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui.
 Penktadienį turėtų paaiškėti, kas vadovaus Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 20, 2017, 8:34 AM

Kandidatų LNOBT generalinio direktoriaus pareigoms eiti yra devyni. Iš pradžių buvo 11, bet du neatitiko kvalifikacinės kategorijos – nemokėjo valstybinės - lietuvių - kalbos.

Nuo birželio laikinai LNOBT vadovauja projektų valdymo specialistas Sigitas Žutautas. Jis pakeitė 15 metų teatrui vadovavusį Gintautą Kėvišą, kurį kultūros ministrė atleido iš pareigų dėl supainiotų viešųjų ir privačių interesų. Vėliau šį interesų konfliktą patvirtino teismas.

Ne paslaptis, kad šis konkursas nuo vasaros pradžios kelia daug aistrų ir kursto spėliones. Viešojoje erdvėje ne kartą nuskambėjo, kad kultūros ministrė L.Ruokytė-Jonsson palaiko teatro laikinojo vadovo S.Žutauto kandidatūrą – esą konkursą laimės jis, nes jis – ministrės statytinis.

S.Žutautas yra viešai pareiškęs, kad dalyvauja konkurse į LNOBT vadovo postą.

Kaip tvirtino V.Bachmetjevas, ministrė darbo tvarka domisi šiuo konkursu tiek pat, kiek ir kitais konkursais. Nė vieno konkurso kandidatai jai nėra žinomi, išskyrus tuos, kurie patys pasiskelbė konkurse dalyvaujantys.

„Ministrė ne kartą pabrėžė, kad konkursas vyks skaidriai ir pagal visus teisės aktų reikalavimus, o laimėti turi geriausias kandidatas. Konkursas buvo viešintas Lietuvoje ir užsienyje, į jį sulaukta daugiausia paraiškų per pastaruosius 15 metų. Bet kokie kaltinimai neturi jokio pagrindo ir traktuotini tik kaip siekis sukompromituoti patį konkursą”, – sakė V.Bachmetjevas.

Spalio 18-ąją vykusiame Seimo Kultūros komiteto posėdyje Seimo narys Vytautas Juozapaitis pareiškė, kad turi informacijos apie pretendentus, kuri, kaip jis pats pripažino, yra konfidenciali.

Kultūros ministerija nuogąstauja, ar galimas konfidencialios informacijos nutekėjimas nesutrukdys konkurso procedūroms ir jų skaidrumui, todėl paprašė V.Juozapaičio atsakyti, iš kur jis gavo šios konfidencialios informacijos. Taip pat Seimo nario paprašyta nurodyti asmenis, kurie tą informaciją suteikė, ir ar jis yra kaip nors susijęs su kuriais nors pretendentais į LNOBT vadovo pareigas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.