Pažaislio festivalis ir VDU botanikos sodas kviečia į XIX a. miesto stiliaus šventę

Šeštadienio pavakarę burtai apgaubs visą Vytauto Didžiojo universiteto Botanikos sodo erdvę. Čia prasidės XIX a. miesto stiliaus šventė „Užburtasis muzikos sodas“. 

Dirigentas ir smuikininkas Sergejus Krylovas.<br>Archyvo nuotr.
Dirigentas ir smuikininkas Sergejus Krylovas.<br>Archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 28, 2018, 1:42 PM

„Užburtasis sodas jus nukels į XIX amžiaus grafo Juozapo Godlevskio Aleksoto dvarą. Čia svečius pasitinka dvaro liokajai, po sodą vaikšto grafo svečiai, mokytoja vienuolė vedžioja būrelį vaikų, grafo mokyklėlės auklėtinių. Norisi įsiamžinti su jais? Prašom – į fotoateljė. Smalsu sužinoti daugiau apie dvarą bei praėjusius laikus? Dvaro ekonomė kvies į trumpą ekskursiją, kurios metu nuskambės daug įvairių istorijų. Gal norėtumėte išbandyti kelionę karieta? Pamėginti tikrai galėsite. O kokia gi šventė be šokių? Grafo kvietimu, susirinkusiems bus proga drauge su dvariškiais sušokti polonezą“, – žada šventės organizatoriai. 

Tačiau tai – dar ne viskas. Vakare Wolfgango Amadeus Mozarto muzikos garsais šventę praturtins Pažaislio tarptautinis festivalis. Koncerte, kuris vyks VDU Botanikos sode, dalyvaus Lietuvos kamerinis orkestras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Sergejus Krylovas), solistė Lina Dambrauskaitė (sopranas) bei dirigentas Vilmantas Kaliūnas (Lietuva ir Vokietija). 

Juos pristatydama Pažaislio muzikos festivalio direktoriaus pavaduotoja Lina Krėpštaitė teigia, kad profesionalios dainininkės karjerą stulbinamais šuoliais pradėjusi švelnaus tembro soprano savininkė L. Dambrauskaitė – racionali, nuoširdi, šiluma bei svajonėmis spinduliuojanti atlikėja. Magistro studijas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigianti dainininkė, šį pavasarį laimėjusi atranką iš kone devynių šimtų kandidatų, įstojo į ne vieno žymaus solisto sėkmę nulėmusią mokyklą – Londono karališkosios muzikos akademijos operos studiją. 

Vokietijos radijo Sarbriukeno-Kaizerslauterno filharmonijos orkestro solo obojininkas V. Kaliūnas, vieną dieną rankose laikantis obojų, o kitą – batutą, asmenine charizma ir intriguojamais, išraiškingais, daugiaplaniais pasirodymais dirigento amplua vis labiau didina savo talento gerbėjų būrį. Apie jį atsiliepiama kaip apie orkestrą taupiais mostais valdantį tobulą dirigentą, kuris publiką sukausto juntama dirigavimo aistra, kuris tiesiog neįtikėtinu įsijautimu ir trykštančiu muzikavimo džiaugsmu užkrečia orkestrantus. Tie, kam teko su juo groti, itin vertina šio dirigento skleidžiamą energetiką, jo tobulą repeticijų organizavimą ir dirigavimo techniką, gilias orkestrinio repertuaro žinias, žinoma, – ir didelę patirtį, sukauptą grojant orkestre. 

Lietuvos kamerinis orkestras, įkurtas profesoriaus Sauliaus Sondeckio, – vienas iškiliausių ir labiausiai pasaulyje įvertintų mūsų šalies orkestrų. Šiandien jis ne tik stengiasi išlaikyti pasiektą aukštą meistriškumo lygį, bet atkakliai ieško ir randa naujų kūrybinių išteklių, džiugina originaliomis programomis, gyvomis klasikinių kūrinių interpretacijomis. 

„Lietuvos kamerinis orkestras savo skambesiu, interpretavimo tradicijomis yra lyg aukščiausios kokybės muzikos instrumentas. Manau, tai vienas savo žanro lyderių. 50 metų – ilga istorija. Europoje ne tiek daug orkestrų šiandien gali didžiuotis tokia praeitimi“, – taip sako smuikininkas S. Krylovas, nuo 2008 metų einantis šio orkestro meno vadovo pareigas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.