Rumšiškėse bus galutinai marinama žiema ir žadinamas pavasaris

Lietuvos liaudies buities muziejus šeštadienį į Rumšiškes kviečia visus, kam pabodo pilkuma, dargana, ir tuos, kurie taip pasiilgo pavasario saulės. Šeštadienį Rumšiškėse žadamos siautulingos Užgavėnės.

 Užgavėnių personažas.<br> M.Patašiaus nuotr.
 Užgavėnių personažas.<br> M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-22 10:01

Anot organizatorių, čia galima bus triukšmingai pasilinksminti, prisivalgyti, savo juoku numarinti žiemą ir prižadinti pavasarį. Norintiems bent trumpam pailsėti nuo savęs, reikėtų atvykti su tradicine kauke. Linksmą šventę, be abejo, vainikuos arši Lašininio ir Kanapinio dvikova bei iškilmingas Morės sudeginimas.

Šventės metu veiks mugė, kaukių dirbtuvėlės, miestelio špitolėje priims Užgavėnių daktaras.

Bus atrenkamos kaukės konkursui „Užgavėnių kaukės 2020“, nuo Račkiškių koplyčios galima bus pasivažinėti arkliais, veiks blyninė „Po malūno sparnu ir oru grynu“, vyks įvairūs žaidimai ir viktorinos.

Popietę vyks gedulinga Morės palydėtuvių procesija nuo miestelio pro visas žemaitiškas sodybas link laužo, o vėliau dalyvių lauks gedulingi pietūs Mičiūnų ir Pakapių gryčiose (Aukštaitijoje).

Kiekvienais metais švęsti Užgavėnių į Rumšiškes susirenka per 10 tūkst. žmonių. Dauguma atvyksta automobiliais, todėl susidaro spūstys bei sudėtinga rasti vietas transportui, todėl šventės organizatoriai sako, kad automobilius svetingai priims Rumšiškių miestelio gatvės. Muziejus nuo Rumšiškių centro nutolęs daugiau nei kilometrą, todėl prašoma nusiteikti iki muziejaus paėjėti ir pėsčiomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.