Vaizdai papuošė kalendorių

Savo svajonę įgyvendino ir išskirtinę dovaną kauniečiams padovanojo „Lietuvos ryto“ fotografas Modestas Rolandas Patašius, išleidęs kalendorių „Kauno Kristaus Prisikėlimo bazilika. 2021-ieji“.

M.R.Patašius įamžino tūkstančius kadrų, kuriuose bažnyčia atrodo vis kitaip.<br>M.Patašiaus nuotr.
M.R.Patašius įamžino tūkstančius kadrų, kuriuose bažnyčia atrodo vis kitaip.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 30, 2020, 10:38 AM

Prieš 12 metų menininkas apsigyveno Šilainiuose, daugiabučio namo 10-ajame aukšte. Pro buto langus atsiveria miesto vaizdas – papėdėje plytinti Vilijampolė, virš jos žaliuojantis Žaliakalnis ir į dangų šaunanti Prisikėlimo bazilika.

Vos įsikūręs naujuose namuose beveik kasdien M.R.Patašius, dažniausiai rytais, iš savo balkono fotografuoja kerinčius vaizdus – tuo metu labiausiai išryškėja miesto grožis. Įspūdingiausi reginiai būna pavasarį ir rudenį, kai virš Neries pakyla rūkas.

Tirščiausias ir įspūdingiausias rūkas tvyrojo tik du kartus. Vienas – prieš 7 metus, kitas – prieš kelis mėnesius. Atrodė, kad tuo rūku galima tarsi žengti vos iškėlus koją per balkono kraštą. Tolumoje buvo matyti tik bazilikos bokštas. Per 12 metų fotografas įamžino tūkstančius kadrų, kuriuose miestas ir bažnyčia atrodo vis kitaip. 12 geriausių fotografijų sudėta į naująjį kalendorių. Liko dar 60 išskirtinių sustabdytų akimirkų. Kitais metais M.R.Patašius planuoja surengti šių fotografijų parodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: iniciatyvą balsuoti už dvigubą pilietybę VRK kaltina agitavimu