Prekybos centras „Pašilaičiai“ atvėrė vilniečiams naują meno erdvę

Ką tik pradėjęs veikti PC „Pašilaičiai“ pretenduoja tapti gyventojams ypatinga traukos vieta. Čia sutelktos ne tik visos įmanomos reikalingos gyventojams paslaugos bei parduotuvės, bet nepamiršti ir kultūriniai renginiai.

 Ketvirtajame  prekybos centro aukšte atidaryta žymaus dailininko peizažo meistro Arvydo Kašausko tapybos darbų paroda.
 Ketvirtajame  prekybos centro aukšte atidaryta žymaus dailininko peizažo meistro Arvydo Kašausko tapybos darbų paroda.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 21, 2022, 10:04 AM

„Nusprendėme, kad Pašilaičių, Perkūnkiemio ir kitiems Vilniaus bei jo priemiesčių gyventojams be parduotuvių, labai reikalinga ir meno erdvė. Nes ne visi gyventojai turi laiko bei galimybių išsiruošti į miesto centrą. Menas ateis pas juos,“- sako PC Pašilaičiai pastato valdytojas ir Meno erdvės koordinatorius Liutauras Radzevičius.

Kultūros renginiams prekybos centre numatytos vietos trijuose aukštuose.

1 aukšte, bendroje „Ermitažo“ erdvėje, pirkėjus pasitiks muzika. Čia įrengta vieta koncertams. Vasario 16 d. jau koncertavo vienu žymiausių Lietuvos bliuzmenų Virgilijus Jutas, grupės „Blues Makers“ lyderis. Kovo 11-ąją koncertavo grupės „Road Band“ lyderis Aleksandras Belkinas. Balandžio 16 d. 14 val. laukiama gitaros virtuozo Aurelijaus Globio koncerto.

3 aukšte galės vykti Perkūnkiemio bendruomenės renginiai. Šiuo metu čia veikia Perkūnkiemio gyventojų meninių fotografijų paroda, kurioje eksponuojami konkurso nugalėtojų trylika geriausių darbų.

4 aukštas skirtas profesionaliam menui. Šioje erdvėje jau atidaryta žymaus dailininko peizažo meistro Arvydo Kašausko tapybos darbų paroda. Planuojama įgyvendinti ambicingą projektą.

Numatyta, kad per trejus metus čia bus organizuota daugiau kaip dvidešimt profesionalių menininkų darbų parodų. Tarp jų iškilių tapytojų Aloyzo Stasiulevičiaus, Jono Daniliausko, Gražinos Vitartaitės, Prano Gudaičio, Juozo Pranckevičius, Ričardo Garbačiausko ir kitų.

Muzikos mylėtojų čia lauks bliuzo, džiazo, roko meistrų koncertai. Apie kultūros renginius bus informuojama iš anksto. Vasarą pradės veikti Meno terasa ant pastato stogo. Lankytojai, klausydamiesi muzikos, galės mėgautis žaliųjų Vilniaus priemiesčių vaizdais. Taip pat švęsti Jonines, Žolines bei kitas vasaros ir rudens šventes, organizuoti Perkūnkiemio bendruomenės, įmonių renginius.

.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?