Vilniaus kvadratas – Ch.Chaplinas operos teatre, atviros Tuskulėnų dvaro durys ir istorijos paslaptys

Keturi iš daugelio renginių savaitgalį ir kitą savaitę Lietuvos sostinėje.

Ch.Chaplino filmo „Mažylis“kadras.<br>Organizatorių nuotr.
Ch.Chaplino filmo „Mažylis“kadras.<br>Organizatorių nuotr.
Knygos „Juozas Lukša-Daumantas žmonos Nijolės atsiminimuose ir amžininkų liudijimuose“ pristatymas.<br>Organizatorių nuotr.
Knygos „Juozas Lukša-Daumantas žmonos Nijolės atsiminimuose ir amžininkų liudijimuose“ pristatymas.<br>Organizatorių nuotr.
Atvirų durų diena Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse.<br>Organizatorių nuotr.
Atvirų durų diena Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse.<br>Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 9, 2023, 4:59 PM

Kovo 10 d. 16.30 val. Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Valstybingumo erdvėje (II a.) vyks V.Valiušaičio knygos „Juozas Lukša-Daumantas žmonos Nijolės atsiminimuose ir amžininkų liudijimuose“ pristatymas. Kovotojo už Lietuvos laisvę palikti raštai ir dokumentai padėjo laisvojo pasaulio žvalgyboms suprasti sovietų represinių struktūrų veikimo pobūdį. Dalyvaus knygos autorius istorikas J.Skirius ir dr. V.Rakutis. Moderuos V.Vasiliauskas. Renginys nemokamas.

Kovo 11 d. 10 val. prasidės atvirų durų diena Tuskulėnų rimties parko memorialiniame komplekse. Tuskulėnų dvaro rūmuose bus galima apžiūrėti projektą „Homo sovieticus“, nagrinėjantį prievartinį sovietinio žmogaus formavimą ir dvasinį pasipriešinimą. Baltajame dvarelyje „Tuskulėnų dvaro paslaptys“ pasakos apie sovietinio totalitarinio režimo nusikaltimus ir jų slėpimą. Dvaro oficinoje veiks V.Daraškevičiaus fotografijų paroda „Į Laisvę. 1988–1991“, o kieme – tarptautinio fotožurnalistikos festivalio „Vilniaus fotografijos ratas“ ekspozicija.

Kovo 12 d. 12 val. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre – jausmingo Ch.Chaplino filmo „Mažylis“ seansas. Šios per šimtmetį nepasenusios klasikos originalų garso takelį gyvai atliks Šv.Kristoforo kamerinis orkestras.

Filme valkata į savo kuklius namus įsileidžia našlaitį iš gatvės. Jų istorija tokia įdomi, kad 1921 m. „Mažylis“ tapo hitu ir iki šiol išlieka inovatyvaus kino pavyzdžiu. Bilieto kaina – nuo 15 iki 35 eurų.

Kovo 14 d. 18 val. Samuelio Bako muziejus kviečia į L.Salfati dokumentinio filmo „Vilniaus Didžiosios sinagogos paslaptys“ pristatymą. Filme, pasitelkus istorinius ir dokumentinius faktus, vizualinius akcentus ir interviu su archeologų komanda iš Lietuvos, JAV ir Izraelio, pasakojama Vilniaus Didžiosios sinagogos, kuri buvo sunaikinta 1950 metais, istorija. Renginys nemokamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.