Prasidėjusią vasarą žymi antroji ansamblio „Synaesthesis“ vinilinė plokštelė

Ką tik išleidęs albumą pasaulinio garso įrašų kompanijoje „Cantaloupe Music“, šiuolaikinės muzikos ansamblis „Synaesthesis“ pristato dar vieną naują leidybinį projektą. „Shimmering“ – tai antroji ansamblio vinilinė plokštelė, kurioje užfiksuoti keturi elektroakustiniai kūriniai. Jų autoriai – gerai Lietuvos eksperimentinės muzikos scenoje žinomi vardai: Monikaze, Jūra Elena Šedytė, Andrius Šiurys ir Fume.

 Ansamblis „Synaesthesis“. <br>D. Šeibelienės nuotr.
 Ansamblis „Synaesthesis“. <br>D. Šeibelienės nuotr.
 Naujasis albumas.
 Naujasis albumas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 5, 2023, 11:13 AM

„Keturi elektroakustiniai pasiūlymai“ – tokia paantrašte pasitinka birželio 1 d. dienos šviesą išvydusi vinilinė plokštelė. Joje įrašyti Monikazes kūrinys „full of meaning“, Andriaus Šiurio „La Chambre Double/The Double Room“, Jūros Elenos Šedytės „Plan Sea“ ir Fume „Mercury“.

Programą įgrojo Artūras Kažimėkas (klarnetas), Arminas Bižys (saksofonas), Simonas Kaupinis (tūba), Pranas Kentra (elektrinė gitara), Arnas Kmieliauskas (violončelė), Monika Kiknadzė (altas) ir Simas Tankevičius (smuikas). Projekto kuratorė – ansamblio vadovė pianistė Marta Finkelštein.

Pasak „Synaesthesis“ vadovės, „Shimmering“ idėją įkvėpė noras dirbti su elektroakustinės muzikos kūrėjais, kurių darbuose akustinė ir elektroakustinė plotmė yra vienodai svarbios.

Martos teigimu, Lietuvos elektroakustinių kūrėjų aplinkoje randasi labai įdomūs muzikos reiškiniai. Naujajam leidiniui buvo savitu kūrybos braižu išsiskiriantys Monikaze, Jūra Elena Šedytė, Andrius Šiurys ir Fume. „Stilistiškai tai – įvairiapusis leidinys“, – pabrėžė M. Finkelštein.

Simboliška, kad „Shimmering“ programa atsirado vasarą: jos pavadinimas taip pat susijęs su vandens, šešėlių, karšto oro – „vasaros raibuliavimu“. Programa jau buvo pristatyta praėjusiais metais Šiauliuose ir Vilniuje.

Leidinio įrašų taip pat galima ieškoti visose skaitmeninėse įrašų platformose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.