Liudo Mikalausko sumanyta arena iš šiaudų sugrįžta

Nors kviečiai dar žaliuoja ir nokina derlių, jau po poros mėnesių dalis jų virs išskirtine koncertine erdve po atviru dangumi Lietuvos laukuose. Pernai itin didelio populiarumo sulaukusi Kazlų Rūdos „Slow arena“ iš šiaudų šiemet vėl sukvies meno mėgėjus klausytis muzikos 4 metrų aukščio šieno ritinių apsuptyje.

Pernai šiaudų areną išbandė ir orkestras „Kremerata Lituanica“ su akordeonininku T. Motiečiumi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Pernai šiaudų areną išbandė ir orkestras „Kremerata Lituanica“ su akordeonininku T. Motiečiumi.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2023, 7:37 AM

Šios neįprastos arenos idėja kilo operos solistui L. Mikalauskui. „Man nusibodo renginiai tradicinėse vietose. Per mėnesį dalyvauju maždaug dvidešimtyje koncertų, ir didžioji jų dalis vyksta tradicinėse erdvėse. Tiesa, vasarą galima improvizuoti labiau, bet vis tiek renginiai dažniausiai apsiriboja kiemeliais, lauko scenomis.

Jau keletą metų su žmona Sigita stebėjome internete klaidžiojančią nuotrauką su lauko teatru iš šiaudų rentinių. Žavėjomės šia idėja, ir galiausiai patys tam pribrendome“, – pasakojo solistas.

Rugpjūčio mėnesio kiekvieną savaitę, 20 val. publikos lauks koncertai Pinciškių kaime, Kazlų Rūdos savivaldybės teritorijoje. Arena yra netoli „Via Baltica“ automagistralės, pasiekiama važiuojant senuoju Marijampolės keliu, sukant link Gudelių kaimo. Pirmasis šiaudų arenos renginys vyks rugpjūčio 11-ąją. 

Anot L. Mikalausko, renginiams šiemet parinkta itin įvairi programa. Ją populiariomis roko baladėmis pradės publikos pamėgti dainininkai Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius su džiazo pianistu Feliksu Zakrevskiu. Po savaitės klausytojus įsuks Evelinos Sašenko bei pianisto Pauliaus Zdanavičiaus ir akordeonisto Nerijaus Bakulos atliekamos Edithos Piaf melodijos, o vėliau scenoje karaliaus tango, atliekamas Ievos Prudnikovaitės ir ansamblio „4 Tango“. Renginių ciklą užbaigs okūbo Bareikio ir Rafailo Karpio drauge su ritmo grupe parengta legendinės grupės „The Beatles“ dainų programa.

„Verta apsilankyti visuose keturiuose koncertuose – kiekvienas pasirodymas bus vis kitoks, vienas už kitą įdomesnis, jų atlikėjai – scenos profesionalai, suradę kelią į klausytojų širdis. Patariame atvykti į Kazlų Rūdos „Slow arenos“ renginius anksčiau, nes erdvėje bus įrengta ir lauko kavinė, kur bus galima atsipūsti ir iš arti apžiūrėti šieno areną.

Planuojame, kad arena talpins apie 600 žiūrovų, nes jau pernai teko didinti jos tūrį dėl didelio susidomėjimo. Tad jeigu nusibodo renginiai tradicinėse koncertų salėse, pats metas aplankyti Kazlų Rūdą!“, kvietė Liudas.

Renginius organizuoja asociacija „Jaunoji Sūduva“ bei Kazlų Rūdos kultūros centras. Visi organizatoriai dėkingi Sūduvos krašto ūkininkams Daliai ir Aidui Kairaičiams bei Ievai ir Mariui Skučams, kurie iš pat pradžių palaikė arenos idėją.

Jai pastatyti reikia daugiau kaip 300 šiaudų rentinių, sutvirtintų trimis aukštais. Ūkininkai pasirūpina ne tik rentinių nugabenimu į renginio vietą, bet ir patvaraus statinio surentimu. Be ūkininkų pagalbos, ši idėja niekada nebūtų išvydusi dienos šviesos.

Renginius iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba bei Kazlų Rūdos savivaldybė. Bilieto kaina – 15 eurų, juos galima įsigyti „Paysera Tickets“ sistemoje, o likus neparduotų bilietų, 1 val. prieš renginį koncerto vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.