Vardai ir veidai: ką žinomi menininkai planuoja veikti artimiausiu metu

Kūrėjų darbai bei spektaklių, parodų ir koncertų anonsai.

KNMT nuotr.
KNMT nuotr.
Urbonas Studio nuotr.
Urbonas Studio nuotr.
Ch.Alchino nuotr.
Ch.Alchino nuotr.
F.Karadumano nuotr.
F.Karadumano nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 23, 2023, 12:54 PM, atnaujinta Jul 23, 2023, 3:08 PM

Karina Novikova rengiasi publikai pristatyti interaktyvią G.Donizetti operą „Meilės eliksyras“ Klaipėdos muzikiniame teatre. Pasak režisierės, 1832 m. sukurta opera skamba taip, lyg būtų iš mūsų laikų psichoterapeuto užrašų ar „Netflix“ serialo. Tai bus kamerinis populiariosios operos pastatymas, skirtas rodyti nedidelėse salėse, taip pat nuolatinėms gastrolėms.

Meredith Monk surengs savo pasirodymą Vilniuje. Kompozitorė, dainininkė ir choreografė, naujosios operos ir muzikinio teatro, instaliacijų ir kino kūrėja yra viena iš kertinių Amerikos muzikos figūrų. Ji laikoma viena unikaliausių ir įtakingiausių mūsų laikų menininkių: pasak „The Classical Review“, tai „viena didžiausių šiuolaikinės muzikos inovatorių“. Legendinės kūrėjos ir atlikėjos koncertas su „Vocal Ensemble“ vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre šį rudenį.

Nomeda ir Gediminas Urbonai Nacionalinėje dailės galerijoje Vilniuje baigia įrengti pelkę. Nacionalinės premijos laureatų retrospektyva „Dalinai užpelkinta institucija“, kuri atidaroma kitą savaitę, – lig šiol išsamiausias jų meno praktikos pristatymas Lietuvoje.

Parodoje eksponuojami ir plačiai pasaulyje žinomi reikšmingiausi šių menininkų projektai, ir naujausi kūriniai. Vienas jų paremtas kompleksiniu pelkių ekosistemos tyrimu.

Fazilas Say, pianistas virtuozas ir kompozitorius, muzikos pasaulį pakerėjęs neeiliniu improvizuotojo talentu, pirmąkart koncertuos Lietuvoje. Ne kartą pelnęs prestižinį „Echo Klassik“ apdovanojimą, garsiausiose koncertų salėse ir žymiausiuose festivaliuose grojantis atlikėjas spalį surengs solinį koncertą Nacionalinėje filharmonijoje. Čia jis atliks savo rinktinių kūrinių fortepijonui programą, pripildytą šiuolaikinės klasikos ir džiazo muzikos skambesių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.