Elektrėnų bliuzo ir džiazo festivalis aiškinsis, kiek chemijos yra džiaze

Elektrėnuose pirmasis džiazo festivalis „Jaunystė“ surengtas 1968-taisiais. Vėliau atkurtas 2008 metais ir nuo tada Elektrėnuose vasara kasmet palydima džiazu, pažymint paskutinį vasaros savaitgalį. 

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2023, 5:16 PM

2023-ųjų metų festivalio tema – „Chemija džiaze“, kurios tikslas išryškinti šio muzikos žanro specifines savybes – akordus ir jų simbolius. Džiazas yra sudėtinga muzikos rūšis, o jos užrašymo būdas primena cheminių formulių jungtis. Taip pat kaip ir muzikos teorijoje ar praktikoje, muzikantai turi galimybę improvizuoti, o mokslininkai irgi kuria, eksperimentuoja, perima ir pritaiko naujas žinias. Tik egzistuoja mažas žingsnelis iki cheminės katastrofos arba muzikinio disonanso. 

Rugpjūčio 25–26 dieną Elektrėnų „Vaikų pasaulio“ amifiteatre vyksiantis festivalis žada būti džiazo ir chemijos sintezės šventė, išryškinanti unikalius jųdviejų panašumus. Festivalyje pasirodys profesionalūs užsienio ir Lietuvos bliuzo ir džiazo muzikantai, kurie atskleis savo talentą kuriant išskirtinę muzikinę patirtį.

Rugpjūčio 25 dienos vakaras su bliuzo karaliene Arina

Rugpjūčio 25 dieną (penktadienį) nuo 18 valandos scenoje bliuzuos Vika Ray, Audrius Azguridis ir grupė „Dinozaurai“, Aleksandro Belkino ir Virgilijaus Juto duetas, svečiai iš Lenkijos – Joanna Knitter Blues ir „Folk Connection“ bei bliuzo karalienė Arina ir „Veto Bank“. 

Jam session – pasitvirtinusi idėja 

Po gyvos muzikos koncerto dažnai įvyksta naktinis vakaro pratęsimas, kuomet profesionalių atlikėjų grupė pakviečia drąsiai lipti ant pakylos ir jungtis į jam session – improvizacijų ir gerų emocijų koncertą, muzikinį žaidimą. Jie vyksta nerepetavus, spontaniškai. 

Daugelis pradedančių muzikantų savo karjerą yra pradėję naktinių jam session erdvėje. Praeitais metais Elektrėnų bliuzo ir džiazo festivalis pirmą kartą organizavo jam session vakarą, kuris susilaukė labai didelio susidomėjimo. Ši tradicija bus tęsiama ir šiemet – bliuzo dieną nuo 22 valandos kartu su muzikantu Konstantin B. greito maisto užkandinėje „Paragauk Pats Bistro“.

Džiazo dieną vainikuos projekto „Lietuvos Balsas“ nugalėtojas Anyanya

Rugpjūčio 26 dieną (šeštadienį) nuo 17 valandos į džiazo sceną pirmieji žengs konkurso „Elektrėnų žiburiukai“ laureatai. Tai Elektrėnų meno mokyklos organizuojamas kasmetinis tarptautinio džiazo – populiariosios (artimos džiazui) muzikos jaunųjų atlikėjų festivalis-konkursas, kurio laimėtojams suteikiama galimybė pasirodyti didžiojoje Elektrėnų bliuzo ir džiazo festivalio scenoje.

Vėliau scenoje pasirodys Eugenijaus Vedecko džiazo orkestras, tarptautinis projektas „Bending Line Trio“, grupė „Illume“, Adriano Trindade, o džiazo vakarą ir festivalį vainikuos projekto „Lietuvos Balsas“ nugalėtojas Anyanya iš Nigerijos. 

Visi festivalio koncertai nemokami.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.