Savaitgalį vyksiančią tryliktųjų „Šiaulių naktų“ kulminaciją apgaubs žemiški malonumai

Įpusėjusios tryliktosios „Šiaulių naktys“ šį savaitgalį, rugpjūčio 25–27 d., šiauliečiams ir svečiams žada daug netikėtumų. Trys artimiausios dienos bus paženklintos ne tik renginių gausa, bet ir žemiškais malonumais, kurie skirti pamaloninti kūną bei sielą.

Žygiuojančios būgnininkės.<br>Daivos Šeibelienės nuotr
Žygiuojančios būgnininkės.<br>Daivos Šeibelienės nuotr
Vilniaus pokeris Šiauliuose.<br>Editos Aleksandravičienės nuotr.
Vilniaus pokeris Šiauliuose.<br>Editos Aleksandravičienės nuotr.
Šiaulių naktų atidarymo akimirka ir jų organizatorius Remigijus Ruokis.
Šiaulių naktų atidarymo akimirka ir jų organizatorius Remigijus Ruokis.
Šachmatų simultanas su didmeistre V. Čmilyte.<br>Daivos Šeibelienės nuotr.
Šachmatų simultanas su didmeistre V. Čmilyte.<br>Daivos Šeibelienės nuotr.
Sarkazmo tyrimai su I. Stasiulyte, G. Savicku ir G. Drukteiniu.<br>Žanetos Bytautienės nuotr.
Sarkazmo tyrimai su I. Stasiulyte, G. Savicku ir G. Drukteiniu.<br>Žanetos Bytautienės nuotr.
Gamtininko M. Čepulio paskaita apie Šiaulių fauną.<br>Žanetos Bytautienės nuotr.
Gamtininko M. Čepulio paskaita apie Šiaulių fauną.<br>Žanetos Bytautienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Aug 25, 2023, 1:54 PM, atnaujinta Aug 25, 2023, 1:55 PM

„Galima sakyti, kad šių „Šiaulių naktų“ renginiai ypatingai išsiskiria žemiškiems malonumams skirtų užsiėmimų serija ir tai nieko keista: perfrazuojant žinomą posakį, galima sakyti, kad tik pamalonintame, subalansuotame kūne gali skleistis sveika, estetiką ir grožį jaučianti siela. Tad tris artimiausias dienas skatinsime šiauliečius atsigręžti ir į visiškai žemiškus dalykus“, – sako pagrindinis „Šiaulių naktų“ idėjų generatorius bei organizatorius Remigijus Ruokis.

Jau penktadienį, rugpjūčio 25 d., meniški reikalai susijungs su itin žemiškomis problemomis – 18.00 val. Zubovų rūmuose (Aušros al. 50) bus atidaryta socialinių kūrybinių dirbtuvių  „Kilowac“ paroda, o jos pristatymo ir ekspozicijos metu dvi dienas iš eilės nuo 18.00 val. iki 20.00 val. bus galima dalyvauti psichikos sveikatos stigmos ir amžiaus diskriminacijos iniciatyvoje „Žvelk giliau“ bei su šio projekto ambasadoriais pasikalbėti apie tai, kodėl svarbu pasirūpinti savo psichikos sveikata. Parodos atidarymo metu savo elektroninės muzikos projektą „Mosounds“ pristatys kūrybinėse-socialinėse dirbtuvėse anksčiau dalyvavęs dizaineris Martynas Olšauskas.

Šią dieną žemiškas problemas gvildens ir Šiaulių policijos pajėgos – miesto vyriausiojo policijos komisariato kieme (Aušros al. 19) nuo 19.00 val. iki vėlyvos nakties rengiamame pristatyme bus galima sužinoti ne tik apie įvairių nusikalstamų veikų prevenciją, apsaugą, bet ir galimybes savanoriauti prisijungiant prie policijos bei taip užtikrinti savo ir artimiausių žmonių saugumą.

Visiškai žemiškais lobiais vilios ir Šiaulių P. Višinskio viešoji biblioteka (Aušros al. 62) – čia jau nuo 15.00 val. bus galima nemokamai pamatyti, kaip menininkė Jolita Vaitkutė sąvartyno žemę paverčia menu, dalyvauti filmų apie Šiaulius peržiūrose, pasigaminti tvarių žaislų, atvirukų, knygų skirtukų ir kitų suvenyrų, dalyvauti spėlionėse ir viktorinose, ekskursijoje ir gyvo garso koncerte.

Daug gyvo garso skleisis ir nuo 17.00 val. iki vėlyvos nakties Pėsčiųjų bulvare ties Turizmo informacijos centru (Vilniaus g. 213), kur vyks Šiaulių bočių kautynės. Atvykusieji palaikyti turės galimybę pasivaišinti garsiaisiais „Močiučių blynais“ ir patrepsėti bei padainuoti su senjorais. Tuo pačiu metu su bočiais „konkuruos“ ir jaunimas – nuo 17.00 val. iki vėlyvos nakties prie Dailės galerijos jie turės galimybę įvertinti savo jėgas antikonkurse „A girdžžž“ dalyvaujančius alternatyvios muzikos atlikėjus arba nuo 19.00 val. iki nakties P. Višinskio aikštėje šokti diskotekoje po atviru dangumi ir paminėti Šiaulių didžėjų 45-metį. Žemiški malonumai šiose vietose tęsis net du vakarus iš eilės – rugpjūčio 25–26 dienomis.

R. Ruokio teigimu, vienas smagiausių šių „Šiaulių naktų“ akcentų – atributika, kurios bus galima įsigyti festivalio štabe, įsikūrusiame Vilniaus g. 237. Šiais metais atributika kaip niekad smagi – visus pradžiugins itin stilingi Kakės Makės „mamos“ Linos Žutautės sukurti dizaino elementai ant marškinėlių, festivalio kava – iki ir po audringos nakties, vyriškų ir moteriškų dušo gelių linija, išskirtinės kuprinės ir muzika, kurią „Šiaulių naktų“ komanda paprastai atstovauja Vilniaus knygų mugės muzikos salėje.

Rugpjūčio 26–27 d. žemiški malonumai šiauliečių ir miesto svečių lauks jau nuo 10.00 val. Pėsčiųjų bulvare ties Kaštonų alėja – šioje vietoje dviem dienoms pirmą kartą įsikurs „Menturgis“. Čia turės galimybę atsiskleisti visi, kurie kuria menus, tačiau iki šiol neturėjo galimybės jų parodyti ir pristatyti.

Šiomis dienomis nuo 12.00 val. Talkšos ežeros pakrantės pliaže duris atvers „Pirties kiemas“, kuris dvi dienas iš eilės kvies šiauliečius lepintis keturiose mobiliose pirtyse, masažo palapinėje, pabūti prie arbatos laužo, pasimokyti geros pirties principų, sveikatinamųjų procedūrų, vanojimo technikų ir dvasingų ritualų.

Tie, kurie norės žemiškai pasigražinti, rugpjūčio 26 d. nuo 15.00 val. iki vidurnakčio bus laukiami „Buratino“ lange (Vilnius g. 237) veikiančioje kirpykloje „Madam FuFu šukuosenų fiksacijoje“ – čia bus galima ir nusikirpti, ir susišukuoti, ir susipinti kasytes bei pasidaryti makiažą. 

Vienas svarbiausių malonumų šiauliečiams laukia ir rugpjūčio 26-osios vakare. Tai – 22.00 val. organizuojama šviečiančių žmonių ir lengvųjų transporto priemonių eisena, kuri judės nuo „Šiaulių“ viešbučio link Dailės galerijos. Įspūdingiausias-šviečiantis žmogus ir originaliausia-šviesiausia lengvoji transporto priemonė tradiciškai bus apdovanoti prizais. 

„Beje, šios eisenos naujiena – naminiai šviečiantys gyvūnai. Ir jie tikrai žygiuos su savo šeimininkais. Tad atraskite savyje meną, būkite linksmi, mylėkite miestą ir puoškite savo nuotaika, nes „žinai, kur mana šaknikes“, – sako R. Ruokis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.