Vilniuje bus rodomas vienintelis Didžiojo Jeruzalės valstybinio baleto spektaklis „Memento...“

Lapkričio 26 dieną sostinės AVIA SOLUTIONS GROUP arenoje vyks išskirtinis kultūros ir meno renginys. Viena įdomiausių baleto trupių pasaulyje „Jeruzalės valstybinis baletas“ Vilniuje pristatys spektaklį: dramatišką, tragišką, bet kartu ryškų ir kupiną vilčių – baletą „Memento...“!

Baletas.<br>Rengėjų nuotr.
Baletas.<br>Rengėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-09-06 15:08, atnaujinta 2023-09-06 22:09

Šis renginys skirtas svarbiausiai atminimo datai – Vilniaus geto 80-metis ir suvokdami šios istorinės dienos svarbą, Jeruzalės baleto artistai atvyksta į Vilnių unikaliam (ir nepakartojamam!) pasirodymui! Baleto trupės artistams tai itin svarbu,  beveik visi turi artimųjų, išgyvenę (arba, deja, ne...) holokaustą.

Unikalus baleto spektaklis „Memento...“ sukurtas pagal tikrą gyvenimo istoriją! Garsiausių Europos scenų podiumų sužibėjusi iškili žydų kilmės lenkų balerina Francesca Mann patenka į Varšuvos Holokausto liepsnas. Ir net tada ji vaidina Varšuvos teatro scenoje gete „Femina“, kol 1943 metų pavasarį su daugybe nelaimingųjų patenka į baisią Aušvico-Birkenau mirties stovyklą.

Prieš įeinant į dujų kamerą naciai liepia visiems nusirengti. Francesca pradeda savo paskutinį ir, ko gero, svarbiausią šokį savo gyvenime! Gundančiais, plastiškais judesiais ji atitraukia prižiūrėtojų dėmesį, prieina prie pareigūno ir... griebia iš jo pistoletą. 3 šūviai ir 2 naciai keliauja į pragarą. 

Čia pat nušauna Francescą , bet jos pastangos, daugelio pastangos į vidinį pasipriešinimą, į visų jėgų sutelkimą, į supratimą, kad su blogiu ne tik galima, bet ir reikia kovoti, o gėris galiausiai tikrai nugalės! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.