Vardai ir veidai: ką garsūs menininkai veikia šiandien

Iškilių menininkų – muzikų ir rašytojų – kūrybos ir gyvenimo naujienos.

Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
N.Subin nuotr.
N.Subin nuotr.
Rengėjų nuotr.
Rengėjų nuotr.
G.Kavaliauskaitės nuotr.
G.Kavaliauskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 7, 2023, 2:37 PM, atnaujinta Oct 7, 2023, 2:46 PM

Peterio Vasko, latvių kompozitoriaus, Koncertas smuikui ir orkestrui „Vakaro šviesoje“ skambės Lietuvos kamerinio orkestro ir smuikininko bei dirigento H.Ticciati koncerte „Švytinti vakaro šviesa“, kuris vyks spalio 11 d. 19 val. Filharmonijos Didžiojoje salėje. „Svarbu, kad muzika kalbėtų apie idealizmą, meilę, tikėjimą. Norėčiau, kad žmonės, kurie klauso mano kūrinių, suprastų, jog gyvenime yra daug fantastiškų akimirkų“, – prieš koncertą sakė P.Vaskas.

Yoko Tawada laikoma viena įdomiausių šiuolaikinių japonų rašytojų. Jos kūrybai būdingas kosmopolitiškumas ir kalbinis žaismingumas. Nuo šiol su jos proza galės susipažinti ir lietuvių skaitytojai. Leidykla „Rara“ išleido Y.Kawados romaną „Emisaras“ (vertė J.Polonskaitė-Ignotienė). Jame rašoma apie ekologinės katastrofos ištiktą pasaulį, kuriame šimtamečiai dirba visus fizinius darbus ir rūpinasi silpnais, nuolat sergančiais proanūkiais, užsienio šalys nebepasiekiamos, o užsienio kalbos – uždraustos.

Alexanderis Paley, Lietuvos publikai puikiai pažįstamas pianistas, su maestro G.Rinkevičiaus vadovaujamu Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru klausytojams parengė dar vieną staigmeną.

Per du vakarus pianistas ir orkestras atliks visus romantizmo simboliu tapusio lenkų kompozitoriaus F.Chopino kūrinius fortepijonui su orkestru. Koncertai vyks spalio 5 ir 14 d. Valdovų rūmuose bei spalio 6 ir 13 d. Kauno valstybinėje filharmonijoje.

Antanui A.Jonynui skirta Baltijos Asamblėjos premija. Apdovanojimas lietuvių poetui atiteko už sonetų rinkinį „Naujieji sonetai“. Be A.A.Jonyno, literatūros srityje dar pretendavo estų rašytojas R.Raudas už romaną „Saulės raštas“) ir latvių rašytoja K.Ilzinia už novelių rinkinį „Neliudysiu prieš tave“). Baltijos Asamblėjos meno apdovanojimas skirtas estų menininkui P.Lauritsui, mokslo premija – latvių mokslininkui A.L.Klotiniui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.