Vilniaus trikampis – kur verta užsukti sostinėje

Kur ir ką verta pamatyti Vilniuje.

Spektaklis „Pasakiška BasarKus istorija“<br>Organizatorių nuotr.
Spektaklis „Pasakiška BasarKus istorija“<br>Organizatorių nuotr.
Iš S.Paukščio parodos „Sluoksniai“.<br>Organizatorių nuotr.
Iš S.Paukščio parodos „Sluoksniai“.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius G.Gelgotas ir rašytoja K.Sabaliauskaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Kompozitorius G.Gelgotas ir rašytoja K.Sabaliauskaitė.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 20, 2024, 11:08 AM, atnaujinta Jan 20, 2024, 11:12 AM

Sausio 20 d. 12 ir 15 val. „Menų spaustuvės“ Juodojoje salėje festivalio „Kitoks“ programoje – prancūzų spektaklis „Pasakiška BasarKus istorija“, kuriame susilieja cirkas ir šokis. Markui puikiai sekasi žongliruoti, o Basilis – talentingas akrobatas. Šioje istorijoje pagrindinis dėmesys skiriamas tapatybės paieškoms. BasarKus – tai padaras su dviem galvomis ir daugybe kojų bei rankų. Tačiau sužinojęs, kad turi dvi širdis, BasarKus nustemba. O kas, jei iš tiesų būtų ne vienas, o dviese? Spektaklis 4–9 metų vaikams. Bilieto kaina – nuo 8 iki 12 Eur.

Sausio 24 d. 17.30 val. Prospekto galerijoje atidaroma fotomenininko S.Paukščio paroda „Sluoksniai“, skirta autoriaus 60-mečiui ir beveik 40 metų veiklos fotografijos meno erdvėse.

Koncentruota, įvairialypė ekskursija po autoriaus kūrybą turėtų suteikti žiūrovams naujų įspūdžių ir geros nuotaikos, nes kūryba, autoriaus manymu, privalo ne tik kelti problemas, bet ir turėti žaidimo bei atrakcijos elementų. Renginys nemokamas.

Sausio 25 d. 20.30 val. kultūros bare „Kablys“ skambės „Vilniaus sarabanda“ – naujausias pasaulinį pripažinimą pelniusio lietuvių kompozitoriaus G.Gelgoto ir rašytojos K.Sabaliauskaitės kūrinys, kurį įkvėpė sudėtinga Vilniaus istorija. Muzikinę kompoziciją atlieka orkestras, choras „Jauna muzika“ ir styginių ansamblis NIKO. Kritikai šio opuso skambesį lygina su garso takeliu veiksmo filmui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.