Kultūros ministerija kviečia periodinę kultūrinę žiniasklaidą pasinaudoti finansinės pagalbos priemone

Šiandien Kultūros ministerija kreipėsi į aštuonių kultūros periodinių leidinių redakcijas, kviesdama dalyvauti viešajame pirkime.

Periodika.<br>Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.
Periodika.<br>Juliaus Kalinsko / BNS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Kultūros ministerijos inf.

Feb 1, 2024, 11:03 AM, atnaujinta Feb 1, 2024, 11:35 AM

Kiekvienam leidiniui ketinama skirti iki penkių tūkstančių eurų, už kuriuos leidiniai, priėmę šį kvietimą ir atitinkamas sąlygas, įsipareigotų skelbti kultūros bendruomenei aktualų turinį: galimybes kultūros ir meno kūrėjams, konkursų skelbimus, atliktus kultūros ir meno srities tyrimus ir t. t.

Tokiu būdu Kultūros ministerija tiesia pagalbos ranką kultūrinei žiniasklaidai, kad palengvintų pereinamąjį laikotarpį, kol įvyks Medijų rėmimo fondo konkursai. Fondo taryba jau yra pritarusi finansuojamų projektų teikimo taisyklėms ir prioritetinių paramos sričių – kultūrinės ir regioninės žiniasklaidos – konkursų sąlygoms. Jos bus derinamos su atitinkamomis institucijomis.

Minėta parama skiriama kultūrinei spaudai, atitinkančiai kultūros periodinio spaudos (spausdinto) leidinio, leidžiamo dažniau nei kartą per ketvirtį (ne mažiau kaip 5 numeriai per metus), kriterijus. Taip pat leidėjo ir leidinio duomenys turi būti pateikti Viešosios informacijos rengėjų ir skleidėjų informacinėje sistemoje (VIRSIS).

Vadovaujantis VIRSIS pateiktais duomenimis, kreiptasi į šių kultūros periodinių leidinių redakcijas: „Nemunas“, „Literatūra ir menas“, „Metai“, „Naujasis Židinys-Aidai“, „Šiaurės Atėnai“, „Kinas“, „7 meno dienos“ ir „Kultūros barai“.

Jeigu manote, kad atitinkate aukščiau išvardytus kriterijus, tačiau negavote apie šį kvietimą informuojančio Kultūros ministerijos laiško, kviečiame susisiekti su Kultūros ministerija (vrs@lrkm.lt).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.