Tarp karo griuvėsių – filmas apie Rusijos diktatorių V. Putiną

Savaitės meno maršrutai: kryptis – užsienis.

Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
Organizatorių nuotr.
 Muziejaus nuotr.
 Muziejaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 11, 2024, 8:52 AM, atnaujinta Feb 11, 2024, 8:56 AM

Borodianka. Lenkų režisierius P.Vega tarp karo griuvėsių Borodiankoje (Ukraina) įrengė ekraną, kuriame ukrainiečiams parodė ištraukas iš savo naujojo filmo apie Rusijos diktatorių V.Putiną (nuotr.). Transliacija pasiekė ir Maidaną, Irpinės veteranus, fronte kovojančius Ukrainos karius.

Vaidybiniame filme „Putinas“ atkuriama diktatoriaus biografija nuo vaikystės iki karo Čečėnijoje, Dubrovkos ir Beslano įvykių, karo Ukrainoje. Filmo kūrėjai pagal savo technologiją primontavo pagrindiniam aktoriui V. Putino galvą – norimam efektui išgauti prireikė ištisų metų. P. Vega teigia siekęs filmu parodyti pažeistą diktatoriaus psichiką. Jo kūrinys sulaukė didelio užsienio platintojų susidomėjimo.

Amsterdamas. Olandijos nacionalinėje operoje surengtoje „Oper! Awards“ ceremonijoje išdalyti Vokietijos operos „Oskarai“. „Oper! Awards“ yra vieninteliai tarptautiniai Vokietijos operos apdovanojimai, kurių laimėtojus net 20 kategorijų kasmet išrenka muzikos žurnalistų žiuri.

Šiemet tarp jų pateko ir dirigentas M. Pitrėnas. Jo su bendraminčiais Sankt Galeno teatre (Šveicarija) parengta T. Pickerio operos „Lili Elbe“ premjera buvo pripažinta geriausia pasaulinių premjerų kategorijoje.

Šis kūrinys pasakoja apie istorinę asmenybę, kuri viena pirmųjų ryžosi pakeisti lytį. Ją įkūnijęs baritonas L. Lucasas perteikė taip pat ir savo asmeninę patirtį.

Geriausios operos solistės „Oskaras“ atiteko E. Jaho, solisto – M. Spyresui, operos kompanijos – Olandijos nacionalinei operai, taip pat triumfavo dirigentė N. Stutzmann, režisierė L. Steier.

Niujorkas. Prieš kelis mėnesius pavogtas M.Chagallo kūrinys pagaliau sugrįžo į Niujorko galeriją „Carlton Fine Arts“. Praėjusių metų rugsėjo 25 d. trys asmenys įsiveržė į Madisono alėjoje įsikūrusią galeriją ir pagrobė M.Chagallo litografiją „Ieva“ („Bonhams“ nuotr.), kurios vertė, pasak galerijos savininko Ch.Saffati, gali siekti 100 tūkst. JAV dolerių, nors specialistai teigia, kad ji keletą kartų pigesnė.

Niujorko policijos departamentas portalui „Artnet“ praėjusią savaitę patvirtino, kad 59 metų C. Smithas ir 61 metų L. Nestmanas buvo suimti, o trečiasis įtariamasis vis dar nerastas. Kai pareigūnai galerijai grąžino M. Chagallo litografiją, Ch. Saffati ištarė: „Tai tarsi laimėjimas loterijoje.“

Ryga. Taikomojo meno ir dizaino muziejuje naują ekspoziciją pristato Latvijos juvelyrų asociacija. 23 įvairių kartų kūrėjai rodo originalius kūrinius (nuotr.), pasakodami istorijas apie žmones ir savo kūrybos patirtį, momentus, kai dirbinys sutinka savininką. Paroda atskleidžia latvių juvelyrikos įvairovę, raidą ir laimėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.