Urugvajiečio G.Martinezo likimą nulėmė lietuviškas šokis

Kas patikėtų, kad vien ispaniškai kalbantis urugvajietis gali puoselėti lietuvių tautinį meną? Tačiau tai tiesa. Gustavo Martinezas iš Montevidėjaus jau antrą kartą parengė Dainų šventei Vilniuje lietuviškų tautinių šokių jaunimo kolektyvą „Ąžuolynas“. Ir padarė tai puikiai, anot šventės vadovų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2014, 5:47 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 4:52 AM

Pats G.Martinezas anksčiau šoko šiame ansamblyje ir netgi yra laimėjęs su „Ąžuolynu“ Aukso medalį tautinių šokių konkurse Urugvajuje. Lietuviškas šokis tapo jo neblėstančia aistra.

„Gyvenau prie pat lietuvių bendruomenės namų, nejučia susidraugavau su lietuviais“, – prisiminė „Ąžuolyno“ vadovas neįprasto pomėgio atsiradimo aplinkybes.

Tada jis dar nenujautė, kad Lietuva suvaidins jo gyvenime fatališką vaidmenį. G.Martinezas vedė lietuvaitę, vaikai iš šios santuokos priėmė Lietuvos pilietybę – dabar abu šoka „Ąžuolyne“, mokosi lietuvių kalbos.

Mirus pirmajai žmonai, būtent Lietuvoje G.Martinezas susipažino su antrąja – Cecilia Hernandez Švobas, nors ji – Urugvajaus lietuvė. Būsimus sutuoktinius į mūsų šalį atvedė Lietuvos 1000-mečio iškilmės. C.Hernandez Švobas trys vaikai – taip pat Lietuvos piliečiai, vienas šoka „Ąžuolyne“.

G.Martinezui kalbos barjeras nesutrukdė netgi tapti Urugvajaus lietuvių kultūros draugijos pirmininku – šios pareigos pirmą kartą atiteko nelietuviui. Mat tenykščiai lietuviai – išeivių iš Lietuvos trečiosios ir ketvirtosios kartos palikuonys – jau beveik nekalba lietuviškai.

O Lietuvoje G.Martinezui bendrauti padeda žmona, Lietuvos garbės konsulė Urugvajuje C.Hernandez Švobas, dar mokanti savo senelės kalbą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.