Operos žvaigždė M. Caballe užvertė juodžiausią karjeros puslapį

Ispanų operos primadona 81 metų sopranas Montserrat Caballe išvengs kalėjimo dėl sukčiavimo. Ji sutiko sumokėti valstybei pusę milijono eurų nuslėptų mokesčių ir dar ketvirčio milijono baudą. Apie tai praneša ispanų dienraštis „El Pais“.

M.Caballe 2010-aisiais lankėsi Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
M.Caballe 2010-aisiais lankėsi Vilniuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 10:45 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:52 PM

Solistė užsitraukė teisėtvarkos sargų nemalonę praėjusį pavasarį, kai buvo išaiškinta jos gudrybė. Mat dainininkė formaliai apsigyveno mažais mokesčiais garsėjančioje Andoros kunigaikštystėje ir pervedė du milijonus eurų, gautų už 2010-ųjų koncertus, į Andoros banką, nors iš tikrųjų gyvena Barselonoje. Dėl to Ispanija prarado pusę milijono eurų mokesčių.

Solistė savo kaltės nepripažino, esą mokesčiais rūpinosi jos patarėjas, neseniai iškeliavęs anapus. Ligota M.Caballe buvo apklausiama savo namuose Barselonoje. 2012-aisiais ji patyrė insultą, o vėliau susilaužė ranką koncertuodama Rusijoje.

Pastaruosius dvejus metus dėl silpnos sveikatos solistė retai pakildavo į sceną. Milijonus ji uždirbo 2010-aisiais dainuodama Rusijoje, Ukrainoje, Čekijoje, Vokietijoje, Šveicarijoje, Ispanijoje ir Lietuvoje.

Ispanai dėl mokečių prikirpo jau ne vieną žvaigždę. Popdainininkė Ana Torroja turėjo sumokėti valstybei 1,5 milijono eurų, nemalonumų patyrė dainininkai Alejandro Sanzas, Lola Flores, Isabel Pantoja, teniso žvaigždė Rafa Nadalas, flamenko šokėjas Joaquinas Cortesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.