„Kaunas Jazz“ šiemet vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Taline

Dvidešimt penktąjį kartą vyksiantis

„Kaunas Jazz“ šiemet vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Taline<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kaunas Jazz“ šiemet vyks ne tik Lietuvoje, bet ir Taline<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 31, 2015, 1:30 PM, atnaujinta Jan 7, 2018, 9:43 PM

„Kaunas Jazz“ dar išsiplėtė, nes festivalis prasidės ne Lietuvoje – balandžio 21 dieną Taline. Pradės jį pernai matytas projektas – Ąžuolo Paulausko projektas „Evoliucija“ ir jis bus pristatytas Taline, mūsų ilgamečių partnerių „Jazzkaar“ festivalyje“, – antradienį spaudos konferencijoje sakė meno vadovė Indrė Jučaitė.

Birštone ir Vilkaviškyje įvyks po vieną šveicarų „Affolter’s Accoustic Adventure“ pasirodymą. Festivalio sumanytojo Jono Jučo teigimu, renginių vežimas į regionus bei į mažesnius miestus yra festivalio misija.

„Aš tai laikau festivalio misija. Antra vertus, festivalis yra įsigijęs draugų – kitų festivalių ir renginių, kur mes naudojamės galimybe ir galvojame, kad tai labai prasminga: šioje persotintoje pasaulio rinkoje, kai bendravimo būdu gali išsiųsti gerą projektą į svetur, tai vienintelis šansas tiems lietuvių atlikėjams, kad juos pastebėtų kritikai ir kiti organizatoriai“, – kalbėjo jis.

Balandžio 23 dieną renginys grįš į Kauną, kur tradicinėmis iškilmėmis prasidės Kauno Rotušėje ir tęsis iki sekmadienio, o pirmadienį vienai dienai persikels į Vilnių, kur pasirodys jau anksčiau festivalyje matytas kolektyvas iš JAV „Naturally 7“.

Šiemet, pasak festivalio meno vadovės, didelis dėmesys skiriamas festivalio jubiliejui.

„Festivalio programoje šiemet labai daug gražių ir specialių projektų – ir pirmojo festivalio atlikėjas, ir Arina su Kauno bigbendu, Petras Vyšniausias – daug tų muzikantų, kurie 1991 metais pradėjo festivalį. Aišku, bus ir naujų atlikėjų“, – sakė I.Jučaitė.

„Žalgirio“ arenoje pasirodys vienas iš garsiausių džiazo atlikėjų Gregoris Porteris iš JAV, Vienybės aikštėje festivalio metu pasirodys bendras „G&G Sindikato“ ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bigbendo projektas.

Renginius lauke tradiciškai pradės varpų muzikos koncertas „Džiazo impresijos“, kurį atliks kompozitorius Giedrius Kuprevičius.

„Niekad nepretendavau į dirigentus ir nepretenduoju į džiazo muzikantus. Ir šis koncertas yra daugiau džiazo inspiracijos – tai nėra tikras džiazas, tai džiazas pagal kompozitorių“, – kalbėjo G.Kuprevičius.

Festivalyje vyks jau įprastais tapę renginiai: koncertas Kauno sinagogoje, „Saulės kliošo“ pasirodymas, džiazo madų šou.

Antrus metus vyks džiazo gatvės renginiai, išsidėstysiantys Laisvės alėjoje ir senamiestyje. Šiemet miesto centre vyks ne tik koncertai, bet ir šokio renginiai: įvairių stilių šokiai vyks prie Dramos teatro, vyks įvairių stilių gatvės šokio kovos, į kuriuos registracija prasidės nuo trečiadienio.

„Vilniaus gatvėje prie architektų namų bus didžėjų scena, kurioje pasirodys gerai žinomi Kauno ir Vilniaus didžėjai. Skambės soul, funk, acid jazz, hip hop muzika, grojama tik iš vinilinių plokštelių“, – sakė Mindaugas Ganiušauskas, koordinuojantis džiazo gatvės renginius.

Prieš renginius miestą nuo balandžio 2 dienos vėl papuoš džiazo vėliavos – organizatoriai tikisi, kad džiazo vėliava suplevėsuos ir prie miesto savivaldybės, taip pat žadama, kad informacijos apie renginius bus galima rasti senamiesčio kavinėse ir restoranuose.

„Kaunas Jazz „festivalyje dalyvaus atlikėjai iš Lietuvos, Šveicarijos, Estijos, Lenkijos, Izraelio, Suomijos, JAV. Iš viso jame dalyvaus apie 300 dalyvių, skaičiuojama, kad renginio biudžetas viršys 300 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.