Holivudo aktoriai veržiasi vaidinti Rimo Tumino spektaklyje

„Atvežėme į Vilnių Maskvos aktorius, o po dvejų metų atvešiu Holivudo“, – paskelbė režisierius R.Tuminas baigiantis jo vadovaujamo Maskvos J.Vachtangovo teatro gastrolėms Vilniuje. Jis nepokštavo – 2017 metais R.Tuminas pakviestas pastatyti Londone Antono Čechovo „Tris seseris“, kuriose vaidinti jau dabar veržiasi garsūs aktoriai.

Režisierių R.Tuminą (kairėje) statyti spektaklio Londone pakvietė britų aktorius, režisierius, prodiuseris R.Fiennesas.<br>V.Ščiavinsko ir „Scanpix“ nuotr.
Režisierių R.Tuminą (kairėje) statyti spektaklio Londone pakvietė britų aktorius, režisierius, prodiuseris R.Fiennesas.<br>V.Ščiavinsko ir „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Milda Augulytė

Oct 23, 2015, 5:45 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 5:46 AM

Dirbti Londone R.Tuminą pakvietė britų aktorius, režisierius ir prodiuseris Ralphas Fiennesas, kurį kino žiūrovai prisimena iš įvairiausiais prizais apdovanotų filmų „Anglas ligonis“, „Šindlerio sąrašas“, „Viešbutis „Grand Budapest“ ir daugybės kitų, tarp jų – ir apie Harį Poterį. Prieš trejetą metų pamatęs Londone rodytą Maskvos J.Vachtangovo teatro „Dėdę Vanią“, režisuotą R.Tumino, R.Fiennesas taip susidomėjo režisieriumi, kad specialiai vyko į Maskvą žiūrėti kito jo spektaklio – „Eugenijaus Onegino“. Beje, „Eugenijui Oneginui“ R.Fiennesas jaučia sentimentų – jis pats suvaidino pagrindinį herojų britų filme „Oneginas“, rodytame ir Lietuvos kino teatruose, be to, buvo šio filmo vykdomasis prodiuseris.

Dabar R.Fiennesas parengė „Trijų seserų“, režisuotų R.Tumino, projektą Londone. Iš pradžių buvo numatyta, kad spektaklis bus rodomas „Barbican“ centre Londone ir Lincolno centre Niujorke, bet R.Tuminas išsiderėjo, kad jis būtų atvežtas ir į Vilnių. „Nebus Vilniaus, nebus ir manęs Londone“, – sąlygas padiktavo režisierius.

„Kino aktoriai nori bent kartą per mėnesį pavaidinti teatre. Kinas jais naudojasi, o teatras suteikia pagrindą, įlieja gyvybinių syvų. Juk režisierius atlieka ne tik režisieriaus, bet ir mokytojo funkcijas. Mes bendraujame, kalbamės, kartu mąstome, ieškome. Teatras jiems – mokykla“,  - kalbėjo R.Tuminas.

Paklaustas, ar jau turi naujojo spektaklio viziją, ar pajėgs atitrūkti nuo savo „Trijų seserų“, teberodomų Vilniaus mažajame teatre, R.Tuminas tik mostelėjo ranka: „Kad ir ko imtumeisi, visą gyvenimą vis tiek statai vienintelį spektaklį – vis  apie save. Prakeikta profesija!“

Aktorių atrankos į „Tris seseris“ dar nebuvo, bet garsas apie būsimąjį spektaklį jau pasklido ir sukėlė susidomėjimą. Tačiau vienas atlikėjas jau aiškus. Tai –  R.Fiennesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.