Dirigentui Modestui Barkauskui parinkti orkestro programą padėjo vaikai

„Vaikai yra labai svarbi mūsų orkestro kūrybos ir gyvenimo dalis“, – sakė  Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas, trijų vaikų tėvas Modestas Barkauskas.

M.Barkauskas – Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.<br> M.Aleksos nuotr.
M.Barkauskas – Šv.Kristoforo kamerinio orkestro meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas.<br> M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 29, 2020, 10:27 AM

Jis ir visi orkestro nariai mielai prisidėjo prie organizacijos „Gelbėkit vaikus“ akcijos „Gelbėk su pasaka“, kuria siekiama padėti skurdžiausiai gyvenantiems Lietuvos vaikams, ekonomiškai paliestiems koronaviruso pandemijos, ir interpretavo net dvi pasakas. 

Modestas pats parinko kūrinius orkestro interpretacijoms.

„Pasikonsultavau su savo vaikais, peržiūrėjome jų knygų lentynas ir išsirinkome jų mėgstamiausias – Justino Marcinkevičiaus „Grybų karą“ ir Amandos Noll „Mano baubas“. Ypač pastarąją mano mažieji prašo perskaityti net po kelis kartus per dieną. Dabar, kai sukūrėme muzikinį šios pasakos įrašą, tai net skaityti kurį laiką nebereikės“, – juokėsi Modestas. 

Dvimečio, keturmečio bei neseniai gimusios mažylės tėtis sakė, kad jam labai svarbu, jog vaikai būtų aktyvūs, domėtųsi aplinka, gamta, pažintų žmones.

„Prisimenu savo vaikystę, buvau visiškas gamtos vaikas. Kai nereikėdavo į darželį ar mokyklą, ištisą dieną praleisdavau lauke su draugais, išeidavau anksti ryte ir grįždavau jau tik temstant.

Visą laiką užteko ir veiklos, ir žaidimų, ir nuotykių, aktyvaus bendravimo, nekildavo klausimas, ką veikti“, – pasakojo M.Barkauskas ir sakė, kad su savo vaikais taip pat stengiasi kuo daugiau laiko leisti aktyviai, gamtoje. 

Nors vaikų auklėjimas labai atsakingas dalykas ir, kaip sakė M.Barkauskas, daugeliu atvejų priimi sprendimą, o paskui galvoji, abejoji, svarstai, ar gerai pasielgiau, ar gerai padariau, ryšys, kurį tėvai sukuria su vaiku, atperka viską.

„Kartais susikaupia daug darbų, pasitaiko sunkių situacijų darbe, įtampos priimant su darbu susijusius sprendimus, bet grįžti namo, pamatai vaikus, juos apsikabini ir visa įtampa dingsta, tarsi išgaruoja. Labai vertinu tą ryšį, norėčiau sugebėti jį visada išlaikyti“, – prisipažino trijų vaikų tėvas. 

Šv.Kristoforo kamerinis orkestras ne tik garsėja specialiomis meninėmis programomis vaikams, šeimoms, bet ir orkestro kasdienybėje vaikai yra visada šalia.

„Su orkestro muzikantais palaikome ne tik darbinį, bet ir žmogiškąjį santykį. Mūsų nedaug, tad ir  bendravimas „kamerinis“.

Gyvuoja sezono atidarymo ir uždarymo švenčių tradicijos, kai susirenkame su šeimomis, bendraujame. Ir vaikai su tėveliais dažnai ateina į darbą: ar iš darželio anksčiau pasiima, ar tiesiog šiaip ateina kartu, nes įdomu.

Vaikai visada būna su mumis, mato, ką darome. Ir savo programomis vaikams skiriame daug dėmesio, kurdami analizuojame savo asmenius santykius su vaikais, stengiamės vaikus įtraukti į kūrybą, kad rastųsi įdomesnių programų“, – orkestro kūrybos užkulisius praskleidė meno vadovas. 

„Šv.Kristoforo orkestras yra skirtas ir atviras bendruomenei – ir suaugusiems, ir vaikams. Mes nenorime izoliuotis ir būti vienpusiški, tik atlikti muzikos kūrinius. Mums įdomu ir jaučiame pareigą prisidėti prie socialinių iniciatyvų – vaikų, neįgalių žmonių ir kitų.

Orkestro nariai fantastiški, nuoširdūs ir visuomet mielai įsitraukia ir patys pasiūlo, prie ko dar galime prisidėti“, – apie natūraliai kylančias orkestro socialines idėjas pasakojo kūrybos vadovas M.Barkauskas. 

Organizacija „Gelbėkit vaikus“ prie kampanijos kviečia prisidėti ir visus Lietuvos žmones: skaityti pasakas, nusifilmuoti, pasidalyti vaizdo įrašu savo socialiniuose tinkluose su grotažyme #GelbėkSuPasaka ir nepamiršti paaukoti skurstantiems vaikams telefonu 1409 (auka 5 Eur) arba skirti norimą paramos sumą https://www.gelbekitvaikus.lt/paaukok bei paraginti tai padaryti savo draugus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar perrinktas G. Nausėda turėtų galių pakeisti Vyriausybę?