Asmik Grigorian – tarp ryškiausių 2021-ųjų operos balsų

Virtualus leidinys „Opera Wire“, skelbiantis pasaulio operos naujienas, spektaklių recenzijas ir pokalbius su menininkais, sudarė besibaigiančių metų ryškiausių operos solistų „Top 11“.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
A.Grigorian operoje „Jenufa“. <br> ROH nuotr.
A.Grigorian operoje „Jenufa“. <br> ROH nuotr.
A.Grigorian operoje „Skrajojantis olandas“.<br> Bairoito festivalio nuotr.
A.Grigorian operoje „Skrajojantis olandas“.<br> Bairoito festivalio nuotr.
 A.Grigorian (kairėje) su A.Stundyte operoje „Elektra“.<br> Zalcburgo festivalio nuotr.
 A.Grigorian (kairėje) su A.Stundyte operoje „Elektra“.<br> Zalcburgo festivalio nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Austė Radžiūnaitė

Dec 19, 2021, 7:56 PM

Greta iškiliausių operos vardų – Jono Kaufmanno, Sondros Radvanovsky, Ludovico Tezier, Lise Davidsen, Lawrence'o Brownlee ir kitų – čia minimas ir lietuvių sopranas A.Grigorian. Artistai rikiuojami pagal abėcėlę.

Pasak „Opera Wire“, A.Grigorian šiais metais įtvirtino savo, kaip žvaigždės, statusą, kurtą pastaruosius kelerius metus.

Tai liudijo jos debiutas Bairoito festivalyje Zentos vaidmeniu Dmitrijaus Černiakovo režisuotoje „Skrajojančio olando“ premjeroje, kuri pradėjo šių metų festivalį, bei kiti jos pasirodymai ir įrašai.

Šis sezonas solistei prasidėjo ilgai lauktu debiutu Londono „Covent Garden“ karališkojoje operoje, kur ji sukūrė pagrindinį vaidmenį L.Janačeko operoje „Jenufa“, režisuotoje taip pat įžymybės – vokiečio Clauso Gutho.

Premjera buvo atkelta iš 2020-ųjų, bet jos laukti, anot „Opera Wire“, vertėjo: spektaklio transliacija pasiekė pasaulinę operos auditoriją, o kritikai įvertino A.Grigorian „galingą, žėrintį instrumentą“.

Priminta ir visokeriopa R.Strausso „Elektros“ su A.Grigorian sėkmė Zalcburgo festivalyje, mat metų pradžioje pasirodė 2020-ųjų spektaklio įrašas, o Asmik šiemet vėl dainavo Chrisotemidę Zalcburgo „Elektroje“, režisuotoje lenkų garsenybės Krzysztofo Warlikowskio.

DVD formatu išleista ir A.Dvorako „Rusalka“ iš Madrido „Teatro Real“ su A.Grigorian pagrindiniame vaidmenyje. „Opera Vision“ platformoje buvo transliuojamas „Madam Baterflai“ spektaklis iš Stokholmo karališkosios operos, kuriame Čio čio san įkūnijo Asmik.

Jos pasirodymo iškilmingame koncerte „Deutsche Oper“ teatre transliaciją stebėjo Vokietija ir Austrija. Solistė koncertavo ir garsiame „Maggio Musicale Fiorentino“ festivalyje Italijoje.

Be to, ji sudainavo Salomėją Maskvos Didžiojo teatro premjeroje ir išgelbėjo Vienos valstybinės operos „Eugenijų Oneginą“, susirgus solistei.

A.Grigorian pristatyme „Opera Wire“ mini ir tai, kad ji tapo Rimanto Kaukėno labdaros fondo ambasadore.

Kitąmet tikimasi tolesnio artistės kilimo, nes ji žada surengti europinį turą ir pristatyti savo debiutinį albumą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.