Kabaretas kviečia išsivaduoti iš vidinio sąstingio teatre be tabu

Kaip praplėsti savo vidines ribas ir įgyti daugiau žaismingumo? Kaip atrasti naujų meilės sau ir kitiems spalvų? Kaip įkvėpti seksualinės energijos prieš Valentino dieną?

Kabaretas yra miniatiūrinių etiudų šou, kuriame galima tikėtis visko – įvairių muzikinių numerių, šokių ant stulpo, burleskos, judesio teatro, drag pasirodymų.<br> Lrytas.lt koliažas.
Kabaretas yra miniatiūrinių etiudų šou, kuriame galima tikėtis visko – įvairių muzikinių numerių, šokių ant stulpo, burleskos, judesio teatro, drag pasirodymų.<br> Lrytas.lt koliažas.
 C.Collerette.<br>E.Lyon nuotr.
 C.Collerette.<br>E.Lyon nuotr.
 C.Collerette.<br>E.Lyon nuotr.
 C.Collerette.<br>E.Lyon nuotr.
 Flying Willy. <br>W.Vlaanderen nuotr.
 Flying Willy. <br>W.Vlaanderen nuotr.
 P.Bastys.<br>E.Filipenkovaitės nuotr.
 P.Bastys.<br>E.Filipenkovaitės nuotr.
 P.Bastys.<br>E.Beringer nuotr.
 P.Bastys.<br>E.Beringer nuotr.
 P.Bastys.<br>A.Dzimidavičiaus nuotr.
 P.Bastys.<br>A.Dzimidavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 1, 2022, 10:10 AM

Atsakymus į šiuos klausimus galima rasti... kabarete. Bent jau taip tikino išskirtinio, visus standartus laužančio ir pro rakto skylutę į geismo ir kūrybos paslaptis pažvelgti kviečiančio renginio „Vilkta karalienė“ organizatoriai.

Kabaretas užburia, praplečia suvokimo ribas, tuo pačiu padovanodamas laisvo kūrybingumo šventę žiūrovams. Lietuvoje tokie renginiai yra išskirtinai retas reiškinys, tačiau labai reikalingas. Kiekvienas kabaretas plečia tolerancijos ribas, leidžia pajusti tikrąją savo galią ir laužo vidinį sąstingį.

Tai teatras teatre, kuriame svarbus kiekvienas – ir tas, kuris ant scenos, ir tas, kuris stebi“, – teigė Povilas Bastys, vienas iš šio žanro puoselėtojų ir pradininkų Lietuvoje, renginio „Vilkta karalienė“ organizatorius.

Kabareto žanras pasaulyje gyvuoja jau seniai. Jo ištakos – 1880-ųjų Prancūzijoje, kai įvairūs menininkai – poetai, rašytojai, dailininkai ir jų mūzos vieni kitiems pradėjo rengti nedidelius pasirodymus bohemos salonuose.

„Kabaretas yra miniatiūrinių etiudų šou, kuriame galima tikėtis visko – įvairių muzikinių numerių, šokių ant stulpo, burleskos, judesio teatro, drag pasirodymų. Kiekvienas artistas gali laisvai pateikti savo kūrybinę interpretaciją, kurią žiūrovai stebi kitaip nei teatre, jaukiai įsikūrę prie savo staliukų, gurkšnodami norimą gėrimą bei žinodami, kad bet kurią akimirką jie gali tapti renginio dalimi.

Čia nėra hierarchijos – žiūrovas kabarete prilygsta artistui. Taip randasi visiškai naujas ryšys tarp stebinčiojo ir vaidinančio, suteikiantis unikalių patirčių puokštę visiems dalyvaujantiems“, – pasakojo P.Bastys.

Kabaretas „Vilkta karalienė“ Vilniuje žiūrovams dovanos ir kelis žavius burleskos pasirodymus, juolab kad šou metu pasirodys Colette Collerette, aukščiausias vietas tarptautiniuose burleskos konkuruose pelniusi burleskos šokėja.

 

„Nereikėtų burleskos painioti su striptizu. Tai greičiau jau viliotinis, kurio pagrindinis tikslas – papasakoti istoriją su dramos, juoko ir geismo elementais. Čia artistai nebijo apsijuokti, atrodyti gėdingai, viltingai ar erotiškai, improvizuoti ir taip atskleisti naujus saviraiškos ir meilės sau bei kitiems būdus“, – aiškino P.Bastys.

Pasak organizatoriaus, kabarete „Vilkta karalienė“ seksualumo energija itin sveikintinta. Visi žiūrovai kviečiami atvykti į šią meilės šventę pasipuošę geidulingai.

„Artėjantis kabareto pasirodymas yra teatras be tabu. Šis renginys daugeliui gali padėti praplėsti meilės sau sąvoką. Ar jums patogu stebėti seksualiai prieš jus šokančius moterį ar vyrą? Jei nepatogu, ar drįstate savęs paklausti, kodėl?

Kaip manote, kas atsitiks, jei leisite sau žvilgtelėti į savo slapčiausias fantazijas scenoje? Kabaretas yra apie drovumo atsikratymą, kūrybinės energijos ir seksualumo išlaisvinimą, susidūrimą su naujais potyriais“, – teigė vienas iš renginio „Vilkta karalienė“ organizatorių P.Bastys.

Tačiau perdėto vulgarumo ar visiškai nuogo kūno renginio metu tikėtis neverta. „Aišku, kartais kabarete nutinka kuriozų, kai artistai visai neplanuotai lieka be drabužių. Tačiau tai greičiau išimtis nei taisyklė. Kabaretas taip pat atveria galimybę panagrinėti tam tikrus visuomenės skaudulius, keliančius prieštaringas reakcijas“, – sakė P. Bastys.

Jis pats kabaretu ir drag kultūra domisi jau daugelį metų.

„Buvau pakviestas surengti savo pasirodymą viename kabarete Belgijoje. Esu aktyviai įsitraukęs į drag kultūrą ir jos populiarinimą Lietuvoje. Daugelis ją tapatina su vyrų persirenginėjimu moterimis, tačiau tai – įsisenėjęs mitas.

Kiekvienas įsikūnijimas į personažą įdedant daug pastangų kuriant grimą, renkantis garderobą, suteikia vidinę transformaciją ir laisvės pojūtį. Būtent kabarete išlaisvinau savo kūrybingumą. Pajutęs šio reiškinio galią panorau tokią šventę padovanoti ir Lietuvos žmonėms“, – kalbėjo P. Bastys.

Vasario 11 dieną Kaune „Teatro“ klube bei vasario 12 dieną Vilniuje „Legendos“ klube duris atvers kabaretas su ekstravagantiškais, laisvais, nustebinti žadančiais atlikėjais iš Belgijos, JAV ir Lietuvos visiems, norintiems patirti jo gundymus. Daugiau informacijos – „Facebook“ puslapyje „Vilkta karalienė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.