15-metė dėl retos ligos negali valgyti, bet jos angeliškas balsas pravirkdo milijonus

11 milijonų – tiek peržiūrų „YouTube“ kanale per tris savaites sulaukė 15-metės Emmos Kok atliekama daina „Voila“. Šią Barbaros Pravi sukurtą populiarią dainą E.Kok atliko valso karaliumi vadinamo Nyderlandų dirigento ir smuikininko André Rieu diriguojamame koncerte. Klausytojai E.Kok pasirodymo metu nenulaikė ašarų ir jį palydėjo aplodismentų jūra.   

E.Kok sužavėjo milijonus klausytojų.<br>„YouTube“ video kadras.
E.Kok sužavėjo milijonus klausytojų.<br>„YouTube“ video kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 26, 2023, 1:43 PM, atnaujinta Aug 26, 2023, 1:44 PM

Pristatydamas atlikėją ir jos atliekamą dainą A.Rieu ištarė, kad Emma serga reta ir baisia liga – jos skrandis yra paralyžiuotas, todėl ji negali normaliai valgyti, o naudingas medžiagas gauna per vamzdelį, kuris eina tiesiai į jos pilvą. 

A.Rieu pridūrė, kad Emma, nepaisydama ligos, siekia savo svajonės tapti dainininke, ir pagyrė jos „nuostabų balsą“. „Emma yra pavyzdys mums visiems“, – ištarė A.Rieau.

Nors A.Kok vis dar mokosi mokykloje, bet scenoje elgiasi itin gracingai ir dainuoja lyg aukščiausio lygio profesionalė. 

Koncertas Nyderlanduose – ne pirmasis sėkmingas E.Kok pasirodymas didžiojoje scenoje. 2021 metais ji, būdama 12 metų, laimėjo televizijos šou „Nyderlandų vaikų balsas“.

Olandų klasikinės muzikos žvaigždė A.Rieau pademonstravo retą sugebėjimą pastebėti talentą įtraukdamas E.Kok į koncerto savo gimtajame mieste Mastrichte programą. Koncerte ją išgirdo tūkstančiai, o „YouTube“ kanale – milijonai. A.Rieau ir E.Kok šeimos yra pažįstamos, nes Emmos brolis smuikininkas Enzo Kokas taip pat vaikystėje yra dalyvavęs A.Rieu koncerte.

E.Kok turi daug tikslų ir svajonių, kurios susijusios ne vien su dainavimu. Laimėjusi SBS televizijos konkursą „Minižvaigždės“ ji pelnė 25 tūkst. eurų premiją. Už šiuos pinigus E.Kok įsteigė labdaros fondą, skleidžiantį žinią apie skrandžio paralyžių, kuris jai buvo diagnozuotas, kai ji tebuvo 10 metų. E.Kok taip pat yra Limburgo vaikų tyrimų fondo, kuris renka lėšas Mastrichto Pediatrijos departamento moksliniams tyrimams, ambasadorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.